Λάθος του Reuters προκαλεί μίνι σύγχυση στη φινλανδική κυβέρνηση - iefimerida.gr

Λάθος του Reuters προκαλεί μίνι σύγχυση στη φινλανδική κυβέρνηση

Λάθος του Reuters και υπουργός Εξωτερικών προκαλούν σύγχυση στη φινλανδική κυβέρ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σύγχυση προκλήθηκε στις τάξεις της φινλανδικής κυβέρνηση λόγω των δηλώσεων του υπουργού Εξωτερικών, Ερι Τουομιόγια. Ή μάλλον λόγω των δηλώσεων που του απέδωσε το πρακτορείο Reuters και έκαναν ακόμη αιχμηρότερες τις δηλώσεις του...Το Reuters σε αρχικό του τηλεγράφημα απέδιδε στον Ερι Τουομιόγια την ακόλουθη δήλωση : «Δεν υπάρχουν κανόνες για την έξοδο από το ευρώ, είναι μόνο θέμα χρόνου. Είτε ο Νότος είτε ο Βορράς θα αποχωρίσουν, γιατί ο ζουρλομανδύας αυτού του νομίσματος έχει φέρει δυστυχία σε εκατομμύρια ανθρώπους και καταστρέφει το μέλλον της Ευρώπη. Είναι η απόλυτη καταστροφή. Έτσι όπως πάμε θα μείνουμε χωρίς χρήματα. Όμως κανείς στην Ευρώπη δεν θέλει να φύγει πρώτος και να πάρει την ευθύνη.»

Σε νεότερο τηλεγράφημά του, όμως, το πρακτορείο, παραδεχόμενο το λάθος, διόρθωσε την είδηση, αναφέροντας ότι το παραπάνω απόσπασμα είναι δήλωση του επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Finns Party, Τίμο Σόινι!

Ουσιαστικά ο πικεφαλής της φινλανδικής διπλωματίας, μιλώντας στη Daily Telegraph είχε πει ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να προετοιμάζονται για μια ενδεχόμενη διάλυση της Ευρωζώνης, δηλώνοντας, χαρακτηριστικά πως οι Φινλανδοί αξιωματούχοι έχουν προετοιμαστεί για τη διάλυση της Eυρωζώνης με ένα «επιχειρησιακό σχέδιο για κάθε ενδεχόμενο».

Στο νεότερο τηλεγράφημα το Reuters διορθώνει το λάθος και δίνει και ένα μεγαλύτερο απόσπασμα από τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών: Οσον αφορά στο ενδεχόμενο διάλυσης της Ευρωζώνης «δεν είναι κάτι που ο οποιοσδήποτε -ούτε οι ευρωσκεπτικιστές- εύχονται στη Φινλανδία, πόσο μάλλον η κυβέρνηση, αλλά πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι.Οι υπηρεσιακοί μας παράγοντες, όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, έχουν κάποιο επιχειρησιακό σχέδιο για κάθε ενδεχόμενο».

Λόγω της δυσφορίας που προκλήθηκε λόγω των δηλώσεών του, οι οποίες, λόγω του λάθους του Reuters έγιναν ακόμη εμπρησικότερες, ο Ερι Τουομιόγια αναγκάστηκε να επανέλθει με νέα δήλωση λέγοντας πως «κανείς δεν εύχεται τη διάλυση της Ευρωζώνης», ενώ στο θέμα παρενέβη και ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Φινλανδίας, λέγοντας ότι «η χώρα είναι 100% προσηλωμένη στο Ευρώ. Οι θέσεις του υπουργού Εξωτερικών είναι εικασίες που δεν αντανακλούν τις θέσεις της κυβέρνησης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ