Την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής - iefimerida.gr

Την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής

Την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στις σχ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Όπως αναφέρει το «Έθνος» οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας θα είναι έτοιμες να γνωστοποιήσουν τις βάσεις εισαγωγής τις τελευταίες 5 ημέρες του Αυγούστου, με πιθανότερη ημερομηνία τη Δευτέρα 27/8.

Οι χιλιάδες υποψήφιοι που συμμετείχαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις θα πρέπει να κάνουν υπομονή για περίπου 10 ακόμη ημέρες προκειμένου να μάθουν σε ποια σχολή εισάγονται και να κάνουν τον προγραμματισμό τους.

Οσον αφορά τις εκτιμήσεις για τις βάσεις εισαγωγής, αναμένεται άνοδος για την πλειονότητα των σχολών στο 1ο επιστημονικό πεδίο (Νομικές, Φιλολογικές, Ψυχολογίας, Παιδαγωγικές κ.ά.), ενώ αντίθετα τα ξενόγλωσσα τμήματα θα υποχωρήσουν εξαιτίας των χαμηλών επιδόσεων στα ειδικά μαθήματα των ξένων γλωσσών.

Στο 2ου επιστημονικό πεδίο, αναμένεται αισθητή πτώση, η οποία θα είναι μεγαλύτερη για τα περιφερειακά ιδρύματα, ενώ σημαντική πτώση θα υπάρξει και στα πολυτεχνικά τμήματα, η οποία θα είναι μικρότερη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Αναφορικά με τις Ιατρικές σχολές του 3ου επιστημονικού πεδίου, θα συνεχίσουν να βρίσκονται στα ύψη και δεν αποκλείεται σε κάποιες περιπτώσεις να υπάρξει οριακή άνοδος.

Τέλος, οι βάσεις στα οικονομικά τμήματα αναμένεται να είναι αντίστοιχες των περσινών ενώ για ορισμένα περιζήτητα τμήματαίσως υπάρξει άνοδος εξαιτίας και των πολύ καλών επιδόσεων στο μάθημα αυξημένης βαρύτητας Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ