Η Ουρανούπολη καίγεται, τα Μοναστήρια δεν κινδυνεύουν -Λιθουανός εργάτης ύποπτος - iefimerida.gr

Η Ουρανούπολη καίγεται, τα Μοναστήρια δεν κινδυνεύουν -Λιθουανός εργάτης ύποπτος

Η Ουρανούπολη καίγεται
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εναν Λιθουανό εργάτη, ο οποίος διέμενε τις τελευταίες ημέρες σε σκήτη του Αγίου Ορους, κοντά στα σύνορα με την Ουρανούπολη, αναζητούν οι Αρχές ως ύποπτο για τη μεγάλη πυρκαγιά που κατακαίει χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών και δάσους στα σύνορα του Αγίου Ορους.

Μέχρι στιγμής δεν απειλούνται μοναστήρια, όμως καίγεται το δάσος και οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν την προσπάθεια. Στη μάχη μπήκαν και τα εναέρια μέσα, ενώ οι κάτοικοι περιμένουν ξανά τη βοήθεια εξ ουρανού ελπίζοντας σε αλλαγή του καιρού και επιβεβαίωση της μετεωρολογικής πρόβλεψης πως σήμερα θα βρέξει στην περιοχή.

Η Ουρανούπολη έχει τεθεί από την Πέμπτη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αξιωματικοί της Πυροσβεστικής αξιολογούν ως σοβαρές μαρτυρίες μοναχών ότι ο Λιθουανός εργάτης επισκέφτηκε το πρωί της Τετάρτης τη σκήτη και ζήτησε δουλειά. Οι καλόγεροι απάντησαν ότι δεν χρειάζονται εργάτες και ο νεαρός φέρεται ότι απείλησε πως θα βάλει φωτιά στο δάσος για εκδίκηση.

Λίγες ώρες αργότερα εμφανίστηκε η πρώτη μεγάλη εστία κοντά στο σημείο.

Νωρίς το πρωί χθες οι Αρχές ζήτησαν την προληπτική εκκένωση της Ουρανούπολης, κυρίως από άτομα ευπαθών ομάδων. Κάποιοι τουρίστες αποχώρησαν οικοιοθελώς από την περιοχή ενώ ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που ήρθαν από τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική σχημάτισαν ζώνη γύρω από την Ουρανούπολη

Ο Αρίστος Κασμίρογλου, Διοικητής του Αγίου Ορους, δήλωσε πριν από λίγο ότι η πυρκαγιά συνεχίζεται και εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στις Μονές του Αγίου Ορους. Ο κ. Κασμίρογλου δεν έδωσε ακριβή αριθμό των καμμένων στρεμμάτων και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει θέμα υπερβολικής ανησυχίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ