Υπουργικό συμβούλιο για το κέντρο της Αθήνας - iefimerida.gr

Υπουργικό συμβούλιο για το κέντρο της Αθήνας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπό τη σκιά των τραγικών γεγονότων στο κέντρο της Αθήνας τις τελευταίες πέντε ημέρες, αλλά και της πανταχού παρούσας μικροεγκληματικότητας και της συσσώρευσης παράνομων μεταναστών, συνεδρίασε σήμερα το απόγευμα το υπουργικό συμβούλιο, με αποκλειστική ατζέντα την υιοθέτηση μέτρων για την αντιμετώπιση της κατάστασης και την αναβάθμιση του ιστορικού και εμπορικού κέντρου της πρωτεύουσας.


Τις τελευταίες ημέρες, η ατμόσφαιρα είναι ιδιαιτέρως ηλεκτρισμένη, καθώς τα επεισόδια μεταξύ ακροδεξιών και αλλοδαπών δεν έχουν τέλος, με αλλεπάλληλους σοβαρούς τραυματισμούς και... παράπλευρες απώλειες, όπως αυτές των θυμάτων της τελευταίας συμπλοκής με ρίψη μολότοφ σε λαϊκή αγορά. Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή, η αστυνομία «συνεχίζει τις υπεράνθρωπες προσπάθειες για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της παράνομης μετανάστευσης, με πλήρη συνείδηση ότι υποχρέωση όλων των στελεχών της Αστυνομίας είναι να στέκονται στο πλευρό των πολιτών με απόλυτο σεβασμό στο Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους Δικαίου».


Στην κυβέρνηση, πάντως, εμμένοντας στην άποψη ότι το θέμα δεν είναι μόνο αστυνομικό, την κεντρική εισήγηση στο υπουργικό συμβούλιο σήμερα θα κάνει ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, συντονιστής τρόπον τινά της Επιτροπής που έχει συγκληθεί από τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου για την κατάρτιση διυπουργικού σχεδιασμού, σε συνεννόηση με τον δήμο της Αθήνας, για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Αντιστοίχως, τις δικές τους εισηγήσεις θα κάνουν οι υπουργοί Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος και Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής.


Στους βασικούς άξονες των μέτρων που θα ανακοινωθούν αμέσως μετά περιλαμβάνονται, κατά πληροφορίες, η τόνωση της κατοίκησης του κέντρου, η εντατικοποίηση της αστυνόμευσης και η παροχή κινήτρων σε μετανάστες για τον επαναπατρισμό τους. Εντωμεταξύ, ερώτηση στον πρωθυπουργό για την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας και την αύξηση της μικροεγκληματικότητας αναμένεται να καταθέσει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Εφόσον αυτό συμβεί, η ερώτηση θα απαντηθεί στην "Ωρα του Πρωθυπουργού" στη Βουλή την Παρασκευή, δίνοντας την ευκαιρία για συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, που διαχρονικά ξεφεύγει από το αρχικό θέμα της ατζέντας. Ο πρόεδρος της ΝΔ, πάντως, αναμένεται να θέσει το ζήτημα και στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, πιθανότατα την Τρίτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ