Φωτιές: Υφεση στην Πελοπόννησο - Διακοπή κυκλοφορίας προς Ουρανούπολη [βιντεο] - iefimerida.gr

Φωτιές: Υφεση στην Πελοπόννησο - Διακοπή κυκλοφορίας προς Ουρανούπολη [βιντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ύφεση βρίσκονται οι φωτιές στην Πελοπόννησο, στις περιοχές της Αρκαδίας, Κορινθίας και Φαλαισίας, αλλά η ζημιά στο φυσικό περιβάλλον είναι ανεπανόρθωτη, αφού έχουν καταστραφεί αμέτρητα στρέμματα δασικών εκτάσεων. Παράλληλα μαίνεται το μέτωπο στην περιοχή της Χαλκιδικής,όπου διεκόπη η κυκλοφορία των αυτοκινήτων προς Ουρανούπολη, προκειμένου να διευκολυνθεί η κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων.

Υπό μερικό έλεγχο, έχει τεθεί η φωτιά στην Αρκαδία, η οποία συνεχίζει για τρίτη ημέρα το καταστροφικό της έργο. Το σοβαρότερο πύρινο μέτωπο της περιοχής εστιάζεται στα Μαλωτά, τις Βίγλες και την Παλαιόχουνη, μεταξύ παλαιάς και νέας εθνικής οδού, ενώ σε όλη την έκταση που έχει καεί, υπάρχουν συχνές αναζωπυρώσεις.

Από το πρώτο φως της ημέρας τέσσερα αεροσκάφη PZL, δύο Καναντέρ και δύο ελικόπτερα Έρικσον βοηθούν το έργο των 200 πυροσβεστών, και των δυνάμειεων του στρατού και της αεροπορίας και των εθελοντικών ομάδων, που επιχειρούν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, με δηλώσεις του σημείωσε ότι καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες να μην περάσει η φωτιά στην παλαιά εθνική οδό και επεκταθεί σε χωριά του δήμου Τρίπολης, ενώ πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα όσον αφορά τα μέτωπα της Φαλαισίας, τα οποία ελέγχονται.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά στην Αρκαδία έχει καταστρέψει μέχρι τώρα, τουλάχιστον 27.000 στρέμματα δασικής και καλλιεργήσιμης γης, με ελαιόδεντρα, μελίσσια και ζώα, ενώ ορισμένα χωριά που ελήγησαν απο την πύρινη λαίλαπα κλήθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Παράλληλα και με απόφαση του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου αναβάλλονται, λόγω των πυρκαγιών στην Αρκαδία και την Κορινθία, τα εγκαίνια που είχαν προγραμματιστεί για αύριο το πρωί στο νοσοκομείο Καλαμάτας.

Σε ύφεση βρίσκεται επίσης και η φωτιά στο Σπαθοβούνι Κορινθίας, όπου οι πυροσβέστες καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Επίσης διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων που κινούνται προς τις περιοχές, όπου εξελίσσεται η μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική, προκειμένου να διευκολυνθεί η κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης της Κεντρικής Μακεδονίας (ΓΑΔΚΜ), η κίνηση των οχημάτων διεκόπη στους δρόμους που οδηγούν στους οικισμούς της Ουρανούπολης, της Τρυπητής και των Νέων Ρόδων. Ταυτόχρονα, γίνεται έκκληση προς τους οδηγούς να ακολουθούν τις ρυθμίσεις των τροχονόμων που βρίσκονται σε καίρια σημεία των οδικών αρτηριών που οδηγούν στις παραπάνω περιοχές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ