Κόλαση φωτιάς σε Αρκαδία, Κορινθία και Αγιο Όρος - iefimerida.gr

Κόλαση φωτιάς σε Αρκαδία, Κορινθία και Αγιο Όρος

Σε πύρινο κλοιό Αρκαδία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μαίνονται και σήμερα οι φωτιές σε Αρκαδία, Κορινθία και Αγιο Όρος, με ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις να μάχονται με τις φλόγες στις περιοχές αυτές. Παράλληλα εκκενώνονται ξενοδοχεία και οικισμοί στην Ουρανούπολη για προληπτικούς λόγους, ενώ συνελήφθη 45χρονος στην Αρκαδία για εμπρησμό απο αμέλεια.

Το μεγαλύτερο πύρινο μέτωπο είναι αυτό στην Αρκαδία όπου οι απώλειες ανέρχονται σε 6 τραυματίες και τουλάχιστον 25.000 στρέμματα δάσους και καλλιεργήσιμων εκτάσεων που έχουν γίνει στάχτη. Επίσης ένας 45χρονος κάτοικος της περιοχής συνελήφθη με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια και αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα, Τετάρτη, στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης και η φωτιά που μαίνεται στον Σολομό Κορινθίας και στο σημείο επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 12 οχήματα και τρία αεροσκάφη, ενώ χθες βράδυ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας, που είχε διακοπεί λόγω της πυρκαγιάς στην Αρκαδία.

Η πύρινη λαίλαπα, κατακαίει και την περιοχή Μονοξελίτης, στο 'Αγιο Όρος, όπου σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία έχουν καταστραφεί δασικές εκτάσεις, ενώ έχουν αναφερθεί μικρές ζημιές σε προαύλια και στέγες σπιτιών και οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες για να μην καούν και σπίτια. Η εντολή εκκένωσης που είχε δοθεί αρχικά για την περιοχή της Ουρανούπολης λόγω του πυκνού καπνού, ανακλήθηκε, αφού διαπιστώθηκε ότι δεν απειλούνται σοβαρά οικισμοί και κάτοικοι.

Στην δύσβατη περιοχή επιχειρούν αυτή τη στιγμή 24 πυροσβέστες με 11 οχήματα, καθώς επίσης 24 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ κατέφθασαν επτά υδροφόρα οχήματα από διάφορες Μονές της Αθωνικής Πολιτείας καθώς και 11 υδροφόρες της Πυροσβεστικής.

Πυρκαγιά ξέσπασε επίσης και στην Κεφαλονιά σε δασική έκταση στη περιοχή Κατελειός αργά το απόγευμα της Τετάρτης. Στο σημείο βρίσκονται 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 6 πετζετέλ.



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ