Αστυνομικοί δήλωσαν μετάνοια για την συμμετοχή τους σε ακροδεξιά οργάνωση - iefimerida.gr

Αστυνομικοί δήλωσαν μετάνοια για την συμμετοχή τους σε ακροδεξιά οργάνωση

Αστυνομικοί δήλωσαν μετάνοια για την συμμετοχή τους σε ακροδεξιά οργάνωση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο προσκήνιο έχει έρθει στην Γερμανία η ακροδεξιά, καθώς ολοένα και περισσότερα άτομα αποκαλύπτονται πως έχουν ή είχαν σχέσεις με νεοναζιστικές οργανώσεις.

Αυτήν την φορά, δύο αστυνομικοί, ήταν μέλη μιας νεοναζιστικής οργάνωσης, η οποία έχει στενές σχέσεις με τη Κου Κλουξ Κλαν. Το περιστατικό έγινε στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης και αφορά γεγονότα προ δεκαετίας.

Οι δύο αυτοί άνδρες συνεχίζουν να εξασκούν το επάγγελμά τους παρά τις αποκαλύψεις για τα πρόσωπά τους. Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, και οι δύο προέβησαν σε δηλώσεις μετάνοιας η οποία έγινε μάλιστα αποδεκτή και από τους προϊσταμένους τους.

Πρόκειται για την οργάνωση «Ευρωπαίοι Λευκοί Ιππότες» (EWK) που συνδέεται με τη ρατσιστική Κου Κλουξ Κλαν και οι σχέσεις των δύο ανδρών αποκαλύφθηκε μέσα από τις έρευνες που γίνονταν για την νεοναζιστική οργάνωση «Εθνικοσοσιαλιστικό Υπόγειο» (NSU) η οποία κατηγορείται για τις δολοφονίες, μεταξύ 2000 και 2007, τουλάχιστον εννιά επιχειρηματιών, κατά κύριο λόγο τουρκικής καταγωγής, καθώς και μίας αστυνομικού, της Μισέλ Κίζεβετερ.

Κατά την πειθαρχική διαδικασία που ακολούθησε, οι δύο αστυνομικοί, τα ονόματα των οποίων δεν έγιναν, δικαιολόγησαν τη συμμετοχή τους, λέγοντας πως αποχώρησαν μόλις ανακάλυψαν πως η οργάνωση προωθούσε ρατσιστικές αντιλήψεις και ξενοφοβία. Παρότι και στους δύο επιβλήθηκε πειθαρχική ποινή, κατάφεραν τελικά να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους, αφού φαίνεται πως έπεισαν τους ανώτερούς τους για την απερισκεψία τους αυτή.

«Δεν ήξεραν ότι η Κου Κλουξ Κλαν ήταν ρατσιστική οργάνωση; Διερωτώμαι πόσο κουτός μπορεί να είναι ένας αστυνομικός για να μην τον απομακρύνουν από την υπηρεσία», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συνδέσμου Γερμανών Αστυνομικών Αντρέ Μπράουν, ο οποίος ζήτησε την απόλυσή τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ