Lime pie για τους αρχάριους (αλλά και στυλάτους) ζαχαροπλάστες - iefimerida.gr

Lime pie για τους αρχάριους (αλλά και στυλάτους) ζαχαροπλάστες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Γλυκιά και ξινή ταυτόχρονα, αυτή η αρωματική lime pie θα συναρπάσει τους λάτρεις της φρεσκάδας των γλυκολέμονων και θα χαροποιήσει τους αρχάριους στη ζαχαροπλαστική, μιας και είναι πανεύκολη.

Για τη βάση
1 1/4 φλυτζ. ψίχουλα από μπισκότα Digestive (ή αρκετά για να καλύπτουν τη βάση και τα πλαϊνά μιας ταρτιέρας 22 εκατοστών)
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
5 κουτ. σούπας λιωμένο βούτυρο

Για τη γέμιση

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397 γραμ.)
4 κρόκοι αυγών

½ φλυτζ. και 2 κουτ. σούπας χυμός από λάιμ

Για το σερβίρισμα

34/ κούπας παγωμένη κρέμα γάλακτος

ξύσμα από λάιμ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανακατέψτε καλά τα ψίχουλα με τη ζάχαρη και το βούτυρο με ένα πιρούνι. Πιέστε το μείγμα να καλύψει ομοιόμορφα τον πάτο και τα πλαϊνά της ταρτιέρας.

Ψήστε τη βάση στη μέση του φούρνου για 10 λεπτά, βγάλτε την κι αφήστε τη να κρυώσει λίγο. Μη σβήσετε το φούρνο.

Χτυπήστε το ζαχαρούχο με τους κρόκους να ανακατευτούν καλά. Προσθέστε το χυμό των λάιμ και χτυπήστε το καλά (θα αρχίσει να πήζει ελαφρά)

Ρίξτε τη γέμιση στη βάση και ψήστε στη μέση του φούρνου για 15 λεπτά. Αφήστε την τάρτα να κρυώσει εντελώς (η γέμιση θα πήζει όσο θα κρυώνει) και μετά βάλτε τη στο ψυγείο, για 8 ώρες τουλάχιστον.

Πριν τη σερβίρετε, χτυπήστε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Βάλτε πάνω στην τάρτα σαντιγί και ξύσμα λάιμ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ