Spiegel: «Μπορείς να αγωνιστείς για τη Γερμανία αν ο αγαπημένος σου είναι ναζιστής;» - iefimerida.gr

Spiegel: «Μπορείς να αγωνιστείς για τη Γερμανία αν ο αγαπημένος σου είναι ναζιστής;»

Spiegel: «Μπορείς να αγωνιστείς για τη Γερμανία αν ο αγαπημένος σου είναι ναζιστ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε εθνικό θέμα έχει μετατραπεί στην Γερμανία ο αποκλεισμός της κωπηλάτριας, Νάντια Ντρίγκαλα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, λόγω επαφών της με την ακροδεξιά. Τώρα, το γερμανικό περιοδικό Spiegel, δημοσιεύει άρθρο με τίτλο: «Μπορείς να εκπροσωπήσεις τη Γερμανία αν ο αγαπημένος σου είναι ναζιστής;».

«Κάποιοι το αποκαλούν κυνήγι μαγισσών. Αλλοι το λένε σκάνδαλο. Η Γερμανίδα κωπηλάτρια εγκατέλειψε τους Αγώνες όταν έγινε γνωστή η σχέση της με τον Μίχαελ Φίσερ, ανώτερο στέλεχός του NPD στο Ροστόκ», ξεκινά το ρεπορτάζ του περιοδικού, αναφερόμενο στις σχέσεις της με το ακροδεξιό Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα.

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Spiegel, ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, Λόρεντζ Κάφιερ, είχε γνώση ήδη από το 2011 για τον δεσμό που διατηρούσε η αθλήτρια, ενώ αποκαλύπτεται ακόμη και η ίδια η ομοσπονδία γνώριζε...

Σε συνέντευξη που έδωσε η ίδια η αθλήτρια, είπε πως δεν ασπάζεται τις απόψεις του συγκεκριμένου κόμματος και του συντρόφου της και πως μπορεί η σχέση τους να διαρκεί πέντε χρόνια, ωστόσο έχει περάσει από πολλούς κλυδωνισμούς λόγω ακριβώς αυτών των πεποιθήσεων.

Μάλιστα στις δηλώσεις τις συνέχισε λέγοντας πως ο Φίσερ αποχώρησε από το κόμμα τον περασμένο Μάιο αποχαιρετώντας τις θέσεις της ακροδεξιάς. Την ίδια στιγμή βέβαια και παρότι η ίδια υποστηρίζει ότι δεν συμμετείχε σε νεοναζιστικές εκδηλώσεις, ήταν κοινό μυστικό και στο περιβάλλον των συμπαικτών της ότι είχε ακροδεξιές αντιλήψεις.

«Μήπως η Ντρίγκαλα έτυχε άδικης μεταχείρισης; Μήπως η σχέση της με έναν νεοναζί την απέκλεισε από τους Αγώνες όχι επειδή έχει τα ίδια πιστεύω αλλά επειδή προφανώς συμμερίζεται τις πεποιθήσεις του; Μήπως η Γερμανία αντέδρασε υπερβολικά; Η' ίσως η χώρα όπου πραγματοποιήθηκε το Ολοκαύτωμα και που έχει βιώσει τις πράξεις της τρομοκρατίας και καθημερινής βίας των νεοναζί κατά των μεταναστών μετά την ενοποίηση, πρέπει να λάβει αυστηρότερα μέτρα κάθε φορά που υπάρχει ακόμα και η υποψία του νεοναζισμού;», αναρωτιέται το περιοδικό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ