Ανάπτυξη και αποκρατικοποιήσεις συζητήθηκαν στο Μαξίμου - iefimerida.gr

Ανάπτυξη και αποκρατικοποιήσεις συζητήθηκαν στο Μαξίμου

Αποκρατικοποιήσεις και θέσεις εργασίας συζητήθηκαν στο Μαξίμου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για το «φλέγον» ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων συζήτησαν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, εξερχόμενος του Μεγάρου, είπε πως με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, μίλησαν για την πορεία των αποκρατικοποιήσεων, τονίζοντας πως «πρόκειται για την προσπάθεια της χώρας να ανασχέσει την ύφεση και να βάλει τη χώρα σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε μεταξύ άλλων πως με την αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου, η οποία δεν αποτελεί εκποίηση, θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Συνέχισε πως: «Στηρίζουμε τις παραπάνω πρωτοβουλίες και για αυτό το λόγο υπήρξε συζήτηση με τη νέα διοίκηση του Ταμείου Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας η οποία μας ενημέρωσε για τα σχέδια που βρίσκονται σε εξέλιξη».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς είπε πως οι συζητήσεις για τις αποκρατικοποιήσεις θα συνεχιστούν με περισσότερη εξειδίκευση.

«Όποια αποκρατικοποίηση γίνει θα έχει ως προϋπόθεση την εξυπηρέτηση των πολιτών, την εξασφάλιση θέσεων εργασίας, αλλά και τις επενδύσεις» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης, ο οποίος τόνισε πως οι τρεις αρχηγοί συμφώνησαν όλες οι πλευρές ότι στόχος είναι η διαφάνεια, η νομιμότητα και η διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος.

Επίσης υποστήριξε πως κατά την σύσκεψη δεν έγινε συζήτηση για την συνάντηση της Τρόικα με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουράρα, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή. Τέλος, πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται μέσα στη βδομάδα να υπάρξει κάποια ανακοίνωση για το ποιες δημόσιες επιχειρήσεις θα αποκρατικοποιηθούν.

Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί θα συναντηθούν ξανά στο Μέγαρο Μαξίμου την Τρίτη στις 18:00.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ