Δημοσκόπηση: Η οικονομική ανασφάλεια κυριεύει το 71% των Ευρωπαίων - iefimerida.gr

Δημοσκόπηση: Η οικονομική ανασφάλεια κυριεύει το 71% των Ευρωπαίων

Δημοσκόπηση: Η οικονομική ανασφάλεια κυριεύει το 70% των Ευρωπαίων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπό τον φόβο ότι θα αντιμετωπίσει οικονομικές δυσκολίες ζει το 71% των Ευρωπαίων, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos-Logica Business.

Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα που δημοσιεύει η εφημερίδα Le Monde επτά στους δέκα (ποσοστό 71%) Ευρωπαίους θεωρούν ότι υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος πλέον να αντιμετωπίσουν οικονομικά προβλήματα. Μόνο το 17% πιστεύει ότι ο κίνδυνος είναι σήμερα μικρότερος σε σχέση με την προηγούμενη πενταετία.

Επίσης, σχεδόν ένας στους δύο (ποσοστό 56%) φοβάται ότι υπάρχει κίνδυνος να χάσει τη δουλειά του και μόνο το 20% αισθάνεται εργασιακή ασφάλεια.

Στο ερώτημα ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σας, το 44% των ερωτηθέντων απάντησε οι οικονομικές δυσκολίες, ενώ ακολουθούν οι ασθένειες (40%) και η ανεργία (39%).

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στο διάστημα 2-5 Μαΐου, μέσω διαδικτύου, σε δείγμα 7.245 ατόμων από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία, τη Βρετανία, την Ελλάδα και την Πολωνία. Στο ερώτημα αν οι δυσκολίες αποτελούν κίνητρο ή απειλή που πρέπει να την αποφύγουν, το 77% των Ελλήνων απάντησε ότι είναι κίνητρο ενώ το 57% των Γερμανών και το 62% των Γάλλων θα προτιμούσαν να τις αποφύγουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ