Ψηφίζεται την Τρίτη το νομοσχέδιο για τους προϋπολογισμούς των ΑΕΙ - iefimerida.gr

Ψηφίζεται την Τρίτη το νομοσχέδιο για τους προϋπολογισμούς των ΑΕΙ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κατατέθηκε χθες στη Βουλή, με σκοπό να εισαχθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος για επεξεργασία στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων. Στόχος είναι να έχει ψηφιστεί από την ολομέλεια μέχρι την Τρίτη.

Όσον αφορά τις αλλαγές στο νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, το Υπουργείο θα αποδεχθεί την πρόταση του ΔΗΜΑΡ για ολοκλήρωση της θητείας των πρυτανικών αρχών, υπό την προϋπόθεση ότι οι τελευταίες θα εφαρμόσουν το νόμο, ενώ θα πρέπει να διεξαχθούν οι εκλογές των μελών των Συμβουλίων Διοίκησης, την ευθύνη των οποίων θα έχουν οι πρυτανικές αρχές.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας περιλαμβάνει διατάξεις και για τον Οργανισμό λειτουργίας του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, όπως και διατάξεις για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ