Βενιζέλος σε Τρόικα: Παράταση ως το 2016 για τη δημοσιονομική προσαρμογή - iefimerida.gr

Βενιζέλος σε Τρόικα: Παράταση ως το 2016 για τη δημοσιονομική προσαρμογή

Βενιζέλος σε Τρόικα: Η δημοσιονομική προσαρμογή πρέπει να πάρει παράταση ως το 2
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανάγκη να παραταθεί η περίοδος της δημοσιονομικής προσαρμογής ως το τέλος του 2016 επεσήμανε στους εκπροσώπους των δανειστών της χώρας, Ματία Μορς, Πολ Τόμσεν, Κλάους Μαζούχ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε μαζί τους στην Ιπποκράτους, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε στην Τρόικα ότι υπάρχει ανάγκη η περίοδος της δημοσιονομικής προσαρμογής να παραταθεί μέχρι το 2016, έτσι ώστε η μετάβαση από τα δημοσιονομικά ελλείμματα σε πρωτογενή πλεονάσματα, αλλά και σταθερά θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, να επιτευχθεί με ομαλό και αποτελεσματικό τρόπο, χωρίς να ανατροφοδοτείται η ύφεση.

Η συζήτηση των δανειστών με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, εστιάστηκε στην εκτέλεση του Προϋπολογισμού του 2012, στην προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων και του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων καθώς και στην ολοκλήρωση των διαδικασιών ανακεφαλαιοποίησης και ανασυγκρότησης του τραπεζικού συστήματος.

Η επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής κατά δύο χρόνια, αποτέλεσε αντικείμενο της συζήτησης που είχαν οι δανειστές, νωρίτερα και με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος τους ενημέρωσε ότι η Ελλάδα στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής θα θέσει και επισήμως το θέμα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του iefimerida.gr, οι ελεγκτές φαίνεται ότι ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα του κ. Σαμαρά, σημειώνοντας πως δεν είναι αρνητικοί να το προτείνουν στην έκθεσή τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ