Σαμαράς σε Τρόικα: Η Ελλάδα θα ζητήσει επιμήκυνση έως το 2016 - iefimerida.gr

Σαμαράς σε Τρόικα: Η Ελλάδα θα ζητήσει επιμήκυνση έως το 2016

Σαμαράς σε Τρόικα: Η Ελλάδα θα ζητήσει επιμήκυνση έως το 2016
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να θέσει και επισήμως στην επόμενη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης θέμα επιμήκυνσης της εφαρμογής του Μνημονίου κατά δύο χρόνια,έως το 2016 γνωστοποίησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην Τρόικα κατά τη διάρκεια της σημερινής τους συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την Τρόικα για τις σαφείς προθέσεις της Ελλάδας να υλοποιήσει όλες τις δεσμεύσεις της όπως αυτές απορρέουν από το Μνημόνιο, αλλά τόνισε ότι υπάρχει αντικειμενικό πρόβλημα επιτυχίας εφόσον παραμείνει ο χρόνος προσαρμογής στα δύο χρόνια έως το 2014.

Αμως μετά τη συνάντηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε: «Για την εξέλιξη των μέχρι τώρα συναντήσεων τους και για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν, προκειμένου να επανέλθει το ελληνικό πρόγραμμα σε τροχιά, ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τους εκπροσώπους της Τρόικα».

Η επιμήκυνση είναι το βασικό θέμα της συζήτησης και του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ με την Τρόικα, στο ίδιο μήκος κύματος με τον πρωθυπουργό.

Η αντιπολίτευση

Αμεση ήταν και η αντίδραση της αντιπολίτευσης μετά τη συνάντηση τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τα στελέχη της Τρόικα, στην οποία οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως πρωταρχικός στόχος είναι η τήρηση των συμφωνηθέντων.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM και αναφερόμενος στα νέα μέτρα υποστήριξε πως «είναι μέτρα φτωχοποίησης, είναι μέτρα που μας οδηγούν μια ώρα αρχύτερα στην οριστική χρεοκοπία της χώρας».

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες υποστήριξαν πως η καταιγίδα των επώδυνων μέτρων είναι προαποφασισμένη, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Χρήστο Ζώη.

«Ο πρωθυπουργός της χώρας, ενώ παραμένει εκκωφαντικά σιωπηλός μετά τις δηλώσεις βόμβα του κ. Ρουμελιώτη, συνεργάζεται με τους υπαλλήλους της Τρόικα επί ενός προγράμματος που όλοι γνωρίζουν ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί», αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Χρήστος Ζώης.

«Στην πραγματικότητα ενώ έχει αποφασισθεί η καταιγίδα των επώδυνων μέτρων, η μόνη "διαπραγμάτευση" που διεξάγεται είναι αυτή μεταξύ των εταίρων της συγκυβέρνησης και αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα "σερβίρουν" στο ελληνικό λαό αυτά τα μέτρα», προσθέτει ο κ. Ζώης σε σχόλιο του για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους της Τρόικα.

Το ΚΚΕ από την πλευρά του με ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει μεταξύ άλλων πως το «κουστούμι» σε βάρος του λαού έχει κοπεί, γι αυτό και ο λαός δεν θα πρέπει να δώσει πίστωση χρόνο στη συγκυβέρνηση.

«Ο λαός δεν πρέπει να περιμένει πού θα βγάλουν οι συζητήσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, γιατί το "κουστούμι" σε βάρος του έχει κοπεί και η όποια πίστωση χρόνου προς τη συγκυβέρνηση είναι εναντίον του. Τώρα πρέπει να οργανώσει την πάλη του στους τόπους δουλειάς και στις λαϊκές επιτροπές και να αντεπιτεθεί για τα δικαιώματα που του κλέβουν», προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση.

Και η Χρυσή Αυγή όμως επιτέθηκε στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό προσωπικά, τον οποίο κατηγόρησε πως «βαράει προσοχές» στην Τρόικα.

«Επαναδιαπραγμάτευση Μνημονίου στο λεξιλόγιο Σαμαρά σημαίνει βαράω προσοχές στην Τρόικα και τους δανειστές. Τα νέα κυβερνητικά μέτρα θα σημάνουν το οριστικό τέλος μισθωτών και συνταξιούχων και βαθύτερη ύφεση για τη χώρα. Μόνη λύση η συνολική αναδιάταξη της οικονομίας μας και η επιστροφή στην εθνική μας παραγωγή».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ