Le Monde: Οι ευρωπαίοι ηγέτες χειρίζονται την κρίση με ανευθυνότητα και ελαφρότητα - iefimerida.gr

Le Monde: Οι ευρωπαίοι ηγέτες χειρίζονται την κρίση με ανευθυνότητα και ελαφρότητα

Le Monde: Οι ευρωπαίοι ηγέτες χειρίζονται την κρίση με ανευθυνότητα και ελαφρότη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Mε ιδιαίτερα καυστικό τρόπο σχολιάζει τη στάση των Ευρωπαίων ηγετών απέναντι στις κρίσιμες καταστάσεις που περνά η Ευρωζώνη, η γαλλική εφημερίδα Le Monde, κατηγορώντας τους για ανευθυνότητα και ελαφρότητα, αναφέροντας ότι δεν κάνουν τη δουλειά τους «καμία ημέρα της εβδομάδας».

Στο άρθρο της γαλλικής εφημερίδας που έχει προκαλέσει αίσθηση με τίτλο «Πολιτική ελαφρότητα με την οικονομία στα επείγοντα», ο συντάκτης κάνει λόγο για «θανατηφόρο καλοκαίρι» με κύρια χαρακτηριστικά τα εξής: «Πτώση των χρηματιστηρίων λίγο πολύ παντού, απαγορευτικά επιτόκια στα ιταλικά και ισπανικά κρατικά ομόλογα, για να μην προσθέσουμε και την απαράδεκτη ελληνική περίπτωση και όλα αυτά με φόντο την ύφεση».

Αν και όπως παραδέχεται η γαλλική εφημερίδα «το Συμβούλιο του Ιουνίου μας είχε δώσει μια κάποια αισιοδοξία», σημειώνει πως αυτή «ήταν χωρίς να έχουμε υπολογίσει τους ηγέτες της Ευρωζώνης, την ελαφρότητά τους και την ανευθυνότητά τους».

«Δεν πρόφθασαν να βγουν από το Συμβούλιο Κορυφής και άρχισαν αμέσως να διαφωνούν για την ερμηνεία του. Ακόμα δεν έχουμε καταλάβει αν η βοήθεια προς τη Μαδρίτη θα περάσει ή όχι από το κράτος», συνεχίζει.

Ιδιαίτερα επικριτική είναι η στάση που κρατά η εφημερίδα σε ότι αφορά τα αντανακλαστικά των ευρωπαίων ηγετών:«Nομίζαμε ότι βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, σε έναν κόσμο που οι αγορές αντιδρούν σε νανοδευτερόλεπτα... και εδώ φανήκαμε και πάλι αφελείς».

«Πουθενά δεν είδαμε να αποτυπώνεται η ανάγκη των 17 να θέσουν σε διαδικασία επείγοντος τις αποφάσεις του Ιουνίου... βλέπετε έχουν όλο τον καιρό στη διάθεσή τους! Οι δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου της Γερμανίας πάνε διακοπές... τίποτα δεν βιάζει, μετέφεραν την απόφαση για τη συνταγματική αποδοχή του ΕΜΣ για το Σεπτέμβριο», συνεχίζει λίγο παρακάτω.

Μάλιστα, σε ότι αφορά τις καθυστερήσεις που σημειώνονται και τους αργούς ρυθμούς που κινούνται οι ηγέτες της Ευρωζώνης, φέρνει ως παράδειγμα των πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, για τον οποίο, όπως γράφει «η ελληνική κυβέρνηση ήταν πεπεισμένη ότι θα την επισκέπτετο την Τετάρτη. Τελικά πήγε στην Αθήνα την Πέμπτη... και τί πειράζει!».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ