Το Μινιόν ξανανοίγει και γίνεται... υπουργείο - iefimerida.gr

Το Μινιόν ξανανοίγει και γίνεται... υπουργείο

Το Μινιόν ξανανοίγει και γίνεται... υπουργείο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις αρχές του επόμενου χρόνου αναμένεται όλες οι υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος να μετεγκατασταθούν στο κτίριο του πρώην «Μινιόν» στο κέντρο της Αθήνας. Με στόχο να «μαζευτούν» όλες οι υπηρεσίες και οι περίπου 1300 υπάλληλοι του υπουργείου σε ένα κτίριο, το ιστορικό πολυκατάστημα «Μινιόν» ανοίγει τις πόρτες του και περιμένει τις υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ να το... ξαναζωντανέψουν

Την απόφαση της μετεγκατάστασης του συνόλου των υπηρεσιών του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στο κτίριο του πρώην πολυκαταστήματος «Μινιόν» της Πατησίων έως το τέλος του 2012, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός ΠΕΚΑ, Ευάγγελος Λιβιεράτος.

Το κτίριο θα κατασκευαστεί με βιοκληματικά χαρακτηριστικά και θα δώσει νέα πνοή στο κέντρο της Αθήνας, επισήμανε ο κ. Λιβιεράτος, συμπληρώνοντας ότι «αποτελεί την πρώτη σημαντική κίνηση της νέας ηγεσίας».

Το υπουργείο σήμερα νοικιάζει 28 κτίρια, με κόστος το 2011 για τα μισθώματα 6 εκατομμύρια ευρώ και λειτουργικά έξοδα 2,3 εκατομμύρια ευρώ, για να στεγάσει 1.352 υπαλλήλους. Το μηνιαίο μίσθωμα στο κτίριο της Demaco (Μινιόν) ορίζεται σε 180.00 ευρώ, ενώ το αντίστοιχο ποσό που καταβάλλει έως τώρα το ΥΠΕΚΑ για μισθώματα ανέρχεται σε 504.828,72 ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ