Άγριος καβγάς οδήγησε στην παραίτηση του τέως Αρχηγού ΓΕΣ, Ζιαζιά

Μια έντονη συζήτηση για τις τοποθετήσεις-προαγωγές αξιωματικών του Στρατού με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτη Καράμπελα είχε λίγο πριν παραιτηθεί ο τέως, πλέον, Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Ζιαζιάς.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το βράδυ της Τρίτης, κατά τη διάρκεια σύσκεψης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος μετέφερε προς τον πρώην Αρχηγό την εμπιστοσύνη του ίδιου και της κυβέρνησης προς το πρόσωπο του ώστε να εξελιχθεί η συζήτηση.

Ο κ.Καράμπελας, όμως, φέρεται να είχε έντονο διάλογο με τον πρώην Αρχηγό, για θέμα το οποίο, σύμφων με τις ιδιες πληροφορίες, αφορούσε σε τοποθετήσεις-προαγωγές αξιωματικών του Στρατού.

Τότε, ο πρώην Αρχηγός φέρεται να δήλωσε ότι παραιτείται, ενώ λίγο αργότερα, αποχώρησε από το γραφείο του υπουργού. Το περιστατικό αυτό συνέβη στις 2 τα μεσάνυχτα, περίπου.

Οι πληροφορίες ανέφεραν επίσης ότι ο κ. Παναγιωτόπουλος, σε μία προσπάθεια να μεταπείσει τον πρώην Αρχηγό, είχε στη συνέχεια και τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του, ωστόσο, ο τελευταίος παρέμεινε ανένδοτος στην απόφαση του, που δημοσιοποιήθηκε νωρίς το πρωί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ