Νέος αρχηγός ΓΕΣ ο αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Γκίνης - iefimerida.gr

Νέος αρχηγός ΓΕΣ ο αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Γκίνης

Νέος αρχηγός ΓΕΣ ο αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Γκίνης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Γκίνης, ο οποίος έως σήμερα ήταν διοικητής Πρώτης Στρατιάς και Γενικός Επιθεωρητής Στρατού, θα είναι ο αντικαταστάτης του παραιτηθέντος αντιστρατήγου Κωνσταντίνου Ζιάζια. Ο νέος αρχηγός του Γενικού Επιτελειου Στρατού, επελέχθηκε από το ΚΥΣΕΑ κατά τη σημερινή συνεδρίασή του υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Ο αντιστράτηγος Γκίνης γεννήθηκε την 1η Οκτωβρίου 1957 στη Νεράντζα Κορινθίας. Μεταξύ άλλων έχει υπηρέτησε στην Ελληνική Στρατιωτική Αντιπροσωπεία στο Αρχηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες και σε ειρηνευτικές αποστολές στην πρώην Γιουγκοσλαβία.

Την περίοδο 2004 – 2005 ήταν διευθυντής του Επιτελικού Γραφείου του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ τα έτη 2004-2005. Το 2005 – 2006 ήταν Διοικητής Διεύθυνσης Πυροβολικού στη XVI-Μ/Κ-ΜΠ ''ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ''. Από το 2006 έως το 2008 διετέλεσε διευθυντής Συντονισμού Επιτελείου του ΓΕΕΘΑ, ενώ από το 2008 έως το 2009 ήταν Διοικητής 80 ΑΔΤΕ.

Την περίοδο 2009 – 2010 ήταν Διευθυντής της Διευθύνσεως Επιχειρήσεων του ΓΕΣ, ενώ το το 2010 – 2011 διετέλεσε Διευθυντής Α' Κλάδου του ΓΕΣ. Το 2011 ήταν Διοικητής στη ΧΙΙ-Μ/Κ-ΜΠ ''ΕΒΡΟΥ''.

Τέλος από τις 3 Νοεμβρίου του 2011 μέχρι και σήμερα ήταν Γενικός Επιθεωρητής Στρατού και τη Διοίκηση της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ κατόπιν απόφασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ