Το ξενύχτι μπροστά από την τηλεόραση και τον υπολογιστή σχετίζεται με την κατάθλιψη - iefimerida.gr

Το ξενύχτι μπροστά από την τηλεόραση και τον υπολογιστή σχετίζεται με την κατάθλιψη

Το ξενύχτι μπροστά από την τηλεόραση και τον υπολογιστή  σχετίζεται με την κατάθ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η παραμονή κάποιου μπροστά από την οθόνη ενός υπολογιστή ή της τηλεόρασης ως αργά τη νύχτα και η απομάκρυνσή του από αυτήν μόνο όταν είναι έτοιμος να αποκοιμηθεί, μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες να παρουσιάσει κατάθλιψη, σύμφωνα με μελέτη αμερικανών επιστημόνων.

Οι ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Οχάιο, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η αύξηση της έκθεσης σε τεχνητό φως τη νύχτα τα τελευταία 50 χρόνια συνέπεσε με αυξημένα ποσοστά κατάθλιψης, κυρίως στις γυναίκες, που έχουν διπλάσιες πιθανότητες να εκδηλώσουν την ψυχική αυτή ασθένεια σε σχέση με τους άνδρες.

Παρότι η έκθεση στο φως τη νύχτα έχει σχέση με έναν αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο του μαστού και παχυσαρκία, η σχέση της με τις διαταραχές της διάθεσης είναι ελάχιστα κατανοητή.

Πάντως, οι ερευνητές αναφέρουν ότι τα συνολικά συμπτώματα της κατάθλιψης είναι αναστρέψιμα, εφόσον το άτομο επιστρέψει στον κανονικό κύκλο φωτός-σκότους και μειώνοντας την έκθεσή τους στο τεχνητό φως τη νύχτα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ