Για τρίτη φορά σε ένα τετράμηνο συνελήφθη 81χρονος για χρέη προς το Δημόσιο - iefimerida.gr

Για τρίτη φορά σε ένα τετράμηνο συνελήφθη 81χρονος για χρέη προς το Δημόσιο

Τρίτη φορά στα χέρια της Αστυνομίας 81χρονος για χρέη προς το Δημόσιο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τρίτη φορά, σε διάστημα τεσσάρων μηνών, συνελήφθη για χρέη προς το Δημόσιο 81χρονος επιχειρηματίας, από τη Θεσσαλονίκη. Αυτή τη φορά οδηγήθηκε στην Αστυνομία για μη απόδοση ΦΠΑ, ύψους 180.000 ευρώ, καθώς και για μη καταβολή εργατικών αμοιβών, ύψους 800.000 ευρώ. Επίσης στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται και μια 48χρονη λογίστρια για χρέη προς το Δημόσιο ύψους 4,5 εκ. ευρώ!

Ο 81χρονος επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης βορειοελλαδικής επιχείρησης κεραμικών πλακιδίων, αρχικά, συνελήφθη τον περασμένο Μάρτιο, πάλι για μη απόδοση ΦΠΑ, ενώ η δεύτερη σύλληψη έγινε δύο μήνες αργότερα, για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών, άνω του ενός εκ. ευρώ. Και στις δύο περιπτώσεις οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο και πέτυχε να πάρει αναβολή, προκειμένου να συνεκδικαστούν οι υποθέσεις του τον προσεχή Ιανουάριο. Το ίδιο έγινε και την τελευταία φορά που... συνελήφθη, αφού ζήτησε και πήρε αναβολή από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, όπου παραπέμφθηκε για να δικαστεί.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, ο ηλικιωμένος δεν έχει καμία σχέση, πλέον, με τη διαχείριση της επιχείρησης και, όπως έκανε γνωστό, ήδη έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες πλειστηριασμού των εγκαταστάσεών της. Επιπλέον, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, το Δημόσιο τού οφείλει περί τις 700.000 ευρώ από επιστροφή ΦΠΑ.

Η επιχείρηση, που φέτος συμπληρώνει μισό αιώνα λειτουργίας, βρίσκεται σε παραγωγική αδράνεια τον τελευταίο χρόνο.

Στο μεταξύ, για χρέος, ύψους 4,5 εκ. ευρώ που αφορά μόλις ένα μήνα (το Δεκέμβριο του 2010) συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη 48χρονη ιδιοκτήτρια λογιστικού γραφείου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ