Μαυραγάνης: Από το 2013 θα τα αλλάξουμε όλα στη φορολογία ακινήτων - iefimerida.gr

Μαυραγάνης: Από το 2013 θα τα αλλάξουμε όλα στη φορολογία ακινήτων

Μαυραγάνης: Από το 2013 θα τα αλλάξω όλα στη φορολογιά ακινήτων!
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη δέσμευσή του ότι από το 2013 θα αλλάξει ο τρόπος φορολόγησης των ακινήτων διατύπωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης.

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Κουρουμπλή και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Βασίλη Κεγκέρογλου, ο κ. Μαυραγάνης υπενθύμισε πως η είσπραξη του χαρατσιού έχει αποσυνδεθεί από τη χρήση του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο νόμος προβλέπει μειωμένους συντελεστές για τους πολύτεκνους και τους ανάπηρους, καθώς και πλήρη απαλλαγή απ' το τέλος για τους ανέργους. Έχοντας μεταφερθεί στις Δ.Ο.Υ. το βάρος της είσπραξης του τέλους, ο εκάστοτε προϊστάμενος μπορεί να αυξήσει τον αριθμό των δόσεων καταβολής του ανάλογα με την κρισιμότητα της οικονομικής κατάστασης του εκάστοτε αιτούντος. «Απ' τις ανωτέρω ρυθμίσεις διαφαίνεται η ευαισθησία της Πολιτείας για τις ευπαθείς ομάδες» σημείωσε ο υφυπουργός Οικονομικών.

«Υπάρχει σίγουρα κοινωνική ευαισθησία και θα την δείτε στην πράξη. Όπου έχει κοπεί ρεύμα, δεν έχει γίνει με εντολή του υπουργείου Οικονομικών - και είναι απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσουμε το 2013 σε πιο δίκαιο τρόπο φορολόγησης των ακινήτων. Υπάρχουν άνθρωποι που πληρώνουν τέλος έχοντας ένα μικρό διαμέρισμα και άλλοι με μεγάλο διαμέρισμα σε άλλες περιοχές που δεν πληρώνουν τίποτα» τόνισε ο υφυπουργός Οικονομικών και συμπλήρωσε: «Το ξέρω αυτό και θα το κάνω πράξη. Το 2013 θα τα αλλάξουμε όλα!».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ