Οργανώσεις ζητούν την ποινικοποίηση της θέασης πορνό σε δημόσιους χώρους - iefimerida.gr

Οργανώσεις ζητούν την ποινικοποίηση της θέασης πορνό σε δημόσιους χώρους

Οργανώσεις ζητούν την ποινικοποίηση της θέασης πορνό σε δημόσιους χώρους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Άνοιξε στις ΗΠΑ ο διάλογος για το αν είναι επιτρεπτό να παρακολουθεί κανείς στη φορητή συσκευή του (κινητό τηλέφωνο, ipad, laptop) δικτυακές τοποθεσίες πορνογραφικού περιεχομένου σε δημόσιους χώρους.

Πρόκειται για μία πρακτική που συναντάται σε βιβλιοθήκες, γυμναστήρια, αεροπλάνα, τρένα και λεωφορεία, η οποία εγείρει, σύμφωνα με την οργάνωση ενάντια στη δημόσια θέαση πορνογραφικών εικόνων Morality in Media, ζητήματα προσωπικής ηθικής και αφορά αφενός στη δυνατότητα των πολιτών να παρακολουθούν ό,τι θέλουν, όποτε θέλουν και όπου θέλουν, αφετέρου στην προσβολή που μπορεί μια τέτοια πρακτική να προκαλέσει στο δημόσιο αίσθημα.

Πρόκειται, μάλιστα, για ένα φαινόμενο που έχει αναγκάσει πολλές βιβλιοθήκες να τοποθετήσουν ειδικό στέγαστρο πάνω και γύρω από τις οθόνες, ώστε να μην αναγκάζεται αυτός που ψάχνει κάποιο τίτλο βιβλίου ή αναζητά εργασία online να γίνεται μάρτυρας του πορνογραφικού υλικού που απολαμβάνει ο διπλανός του.

Κάποιοι νομοθέτες μάχονται ενάντια στη δημόσια θέαση τέτοιου υλικού, τουλάχιστον σε τροχοφόρα οχήματα όπως τα λεωφορεία, ζητώντας την ποινικοποίησή της.

Στο Νιου Τζέρσεϊ, ο Γερουσιαστής Άντονι Μπούκο δήλωσε πρόσφατα πως άνθρωποι που επιδίδονται στη θέαση τέτοιων εικόνων δημόσια δεν ενδιαφέρονται αν προσβάλλεται κάποιος που βρίσκεται κοντά τους.

Παρόμοιοι νόμοι έχουν ψηφιστεί την τελευταία δεκαετία στις πολιτείες του Τένεσι, της Λουιζιάνα και της Βιρτζίνια, ενώ το εγχείρημα απέτυχε στην Πενσυλβάνια.

Η επικεφαλής της οργάνωσης Morality in Media, Ντον Χώκινς, συνέλαβε την ιδέα σύστασης μιας τέτοιας ομάδας όταν κατά τη διάρκεια μιας πτήσης τον περασμένο Ιανουάριο ενοχλήθηκε από κάποιο συνεπιβάτη που παρακολουθούσε πορνό στο ipad του. Αφού παραπονέθηκε στην αεροσυνοδό, η οποία δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να σταματήσει τον άνδρα από την ενασχόλησή του, στράφηκε προς τον ίδιο ρωτώντας τον επίμονα γιατί κάνει κάτι τέτοιο δημόσια. Το αποτέλεσμα ήταν λίγη ώρα αργότερα να εμφανιστεί ένα άλλο μέλος του πληρώματος που της είπε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να δημιουργεί πρόβλημα από τη στιγμή που κανείς δεν μοιάζει να προσβάλλεται.

Εκπρόσωπος της εταιρείας Delta Airlines δήλωσε μετά το συμβάν πως τέτοιες καταστάσεις αντιμετωπίζονται κατά περίπτωση, ανάλογα με την προσωπική κρίση του πληρώματος, προσθέτοντας πως δεν είναι στην πολιτική της εταιρείας να προσβάλλει ή να λογοκρίνει το επιβατικό κοινό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ