ΣΥΡΙΖΑ: Η συγκάλυψη της Siemens επισύρει βαρύτατες ευθύνες - iefimerida.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Η συγκάλυψη της Siemens επισύρει βαρύτατες ευθύνες

ΣΥΡΙΖΑ: Η συγκάλυψη της Siemens επισύρει βαρύτατες ευθύνες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επερώτηση για την πορεία της εφαρμογής της συμφωνίας εξωδικαστικού συμβιβασμού μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της Siemens κατέθεσε στην Βουλή ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας μαζί με άλλους επτά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με το κείμενο της επερώτησης, η ψήφιση σχεδίου συμφωνίας πριν από την προκήρυξη των εκλογών της 6ης Μαΐου, «επισύρει βαρύτατη ευθύνη για τη συγκάλυψη των ευθυνών όσων ενέχονται στο σκάνδαλο και προέρχονται από τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ».

Όσον αφορά τον υπουργός Οικονομικών ο οποίος δύναται να υπογράψει το σχέδιο αυτό, επί τη βάσει της εξουσιοδότησης που έδινε η διάταξη, «θα αποτελέσει πράξη καθ' όλα παράνομη και εξόφθαλμα επιζήμια για τα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου, συνιστώσα, πλην άλλων, απιστία και παράβαση καθήκοντος».

Στο κείμενο μεταξύ άλλων καταγγέλλεται πως με τη συμφωνία το ελληνικό Δημόσιο παραιτείται από αξιώσεις τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ, ετσι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ζητούν να υπάρξει ενημέρωση για το εάν έχει υπογραφεί το συγκεκριμένο σχέδιο από τον υπουργό Οικονομικών και αν έχει εκτελεσθεί από το ελληνικό Δημόσιο ή από τη Siemens οποιοδήποτε τμήμα της.

Μάλιστα ζητούν να ενημερωθούν επίσης για το αν θα διενεργηθεί έρευνα προκειμένου να εξακριβωθεί ποιο τμήμα του δημόσιου χρέους προέκυψε από παράνομες συμβάσεις με τη Siemens και αν θα επιδιωχθεί η διαγραφή του.

Την επερώτηση υπογράφουν οι εξής βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ:

  • Αλέξης Τσίπρας
  • Παναγιώτης Λαφαζάνης
  • Δημήτρης Παπαδημούλης
  • Παναγιώτης Κουρουμπλής
  • Θοδωρής Δρίτσας
  • Ζωή Κωνσταντοπούλου
  • Σοφία Σακοράφα
  • Αλέξης Μητρόπουλος
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ