Σε επιφυλακή τα ΜΑΤ έξω από την Χαλυβουργία – Έγιναν εννέα προσαγωγές - iefimerida.gr

Σε επιφυλακή τα ΜΑΤ έξω από την Χαλυβουργία – Έγιναν εννέα προσαγωγές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επεισοδιακό ήταν το άνοιγμα της Χαλυβουργίας μετά από εννέα μήνες. Οι δυνάμεις της αστυνομίας που πήγαν στο εργοστάσιο μετά από την παρέμβαση του εισαγγελέα βρέθηκαν αντιμέτωπες με εργαζομένους που εναντιώθηκαν σε αυτήν την εξέλιξη.

Περίπου 50 ήταν οι εργαζόμενοι που εισήλθαν στο εργοστάσιο προκειμένου να εμποδίσουν την Αστυνομία, η οποία ωστόσο αναγκάστηκε να επέμβει, κάνοντας αρκετές προσαγωγές ατόμων. Η Αστυνομία υποστηρίζει πως έχουν προσαχθεί έξι απεργοί, ωστόσο σύμφωνα με τις πληροφορίες από τους εργαζομένους οι προσαχθέντες ανέρχονται στους δέκα.

Το πρωί της Παρασκευής μετά την εμφάνιση της Αστυνομίας στο εργοστάσιο, υπήρξε ένταση η οποία ωστόσο μετά από μερικές ώρες εκτονώθηκε, με τους απεργούς και τις δυνάμεις των ΜΑΤ να παραμένουν ακόμη στο εργοστάσιο.

Ωστόσο το κλίμα μεταξύ των εργαζομένων δεν είναι και το καλύτερο, καθώς σύμφωνα με τις καταγγελίες της Ελένης Καταβάτη η οποία μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ 99,5, υπήρξαν εργαζόμενοι οι οποίοι προσπάθησαν αν εισέλθουν στο εργοστάσιο να εργαστούν και προπηλακίστηκαν από τους απεργούς.

Από την πλευρά το ο γ.γ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μετάλλου, Παντελής Παπαβασιλείου μιλώντας στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό κατήγγειλε ότι τα ΜΑΤ χτύπησαν τους απεργούς και προχώρησαν σε συλλήψεις. Μεταξύ άλλων ο κ. Παπαβασιλείου είπε πως οι άνδρες των ΜΑΤ περιφρουρούν το εργοστάσιο, ενώ κατήγγειλε πως γίνεται και χρήση χημικών μέσα στην εθνική οδό.

«Η απεργία συνεχίζεται και δεν είναι παράνομη» είπε και σημείωσε ότι έχουν γίνει προτάσεις για άρση του αδιεξόδου, αλλά «ο εργοδότης είναι αδιάλλακτος, αυτός δεν θέλει να ανοίξει το εργοστάσιο».

Την επέμβαση της αστυνομίας για το άνοιγμα του εργοστασίου κατήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. Ο Δημήτρης Στρατούλης μίλησε για επίθεση της αστυνομίας στους απεργούς και προανήγγειλε συγκέντρωση συμπαράστασης.

Εκ διαμέτρου αντίθετη είναι η θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει:

«Είναι σαφές ότι η μνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη επιλέγει το δρόμο της βίας και του αυταρχισμού για να καταστείλει τους εργατικούς αγώνες, ενώ ταυτόχρονα προειδοποιεί την υπόλοιπη κοινωνία τι την περιμένει όταν διεκδικεί και αγωνίζεται. Άλλωστε η σημερινή βίαιη επίθεση και εισβολή, τη στιγμή που βρισκόταν σε εξέλιξη πρωτοβουλία για τριμερή συνάντηση ανάμεσα στο υπουργείο, τους εργαζόμενους και την εργοδοσία, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για οποιοδήποτε άλλο συμπέρασμα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την «άμεση απόσυρση των δυνάμεων των ΜΑΤ καθώς και την απελευθέρωση των συλληφθέντων απεργών» και καλεί στη συγκέντρωση αλληλεγγύης.

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου είπε πως: «Έχουμε ένα γεγονός: Την παρέμβαση των αρμοδίων αρχών για την προστασία του δικαιώματος στην εργασία», ενώ προσέθεσε πως; «Πάνω από 100 εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας προσέφυγαν στην αστυνομία ζητώντας τη διαφύλαξη του ιερού αυτού δικαιώματος».

«Η κυβέρνηση θα φροντίζει πάντα για την εφαρμογή του νόμου» είπε ο Σίμος Κεδίκογλου ενώ συμπλήρωσε ότι οι Έλληνες θα πρέπει να διερωτηθούν για τα κίνητρα του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος καλέισ ε συγκέντρωση συμπαράστασης.

«Συμπαράσταση σε ποιους; Οι εργαζόμενοι ήταν που ζήτησαν την παρέμβαση της αστυνομίας» κατέληξε ο Σίμος Κεδίκογλου.

Φωτογραφία: Eurokinisi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ