Ο Ζήγρας τους «δίνει» όλους και ζητάει συγγνώμη – «Η Βίκυ και η Αρετή ήξεραν τι έκανε ο Άκης» - iefimerida.gr

Ο Ζήγρας τους «δίνει» όλους και ζητάει συγγνώμη – «Η Βίκυ και η Αρετή ήξεραν τι έκανε ο Άκης»

Ο Ζήγρας τους «δίνει» όλους και ζητάει συγγνώμη – «Η Βίκυ και η Αρετή ήξεραν τι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την διαδρομή του μαύρου χρήματος και ποιοι ήταν γνώστες των παράνομων ενεργειών του Άκη Τσοχατζόπουλου περιγράφει με πολλές λεπτομέρειες ο ξάδελφος του πρώην υπουργού, Νίκος Ζήγρας στην απολογία του στον ανακριτή.

Ο Νίκος Ζήγρας ζητά συγγνώμη από τις αρχές για την μέχρι τώρα στάση του, υποστηρίζοντας πως κακώς χρησιμοποίησε το δικαίωμα της σιωπής και πως κάτι τέτοιο ήταν προϊόν της υπερασπιστικής τακτικής του πρώην δικηγόρου του.

Ο ξάδελφος του πρώην υπουργού παραδέχεται πως και ο ίδιος είχε συμμετοχή στις παράνομες δραστηριότητες, όμως τονίζει πως αρχικά δεν ήταν γνώστης και πολύ αργότερα κατάλαβε πως πρόκειται για χρήματα που προέρχονταν από παράνομες προμήθειες και εξοπλιστικά προγράμματα.

Ο Νίκος Ζήγρας υποστηρίζει στην απολογία του ότι διαχειριζόταν χρήματα τα οποία όμως παρέδιδε στον Άκη Τσοχατζόπουλο. Όπως λέει αποκλειστικοί αποδέκτες του συνόλου των χρημάτων ήταν ο πρώην υπουργός και ο Γιάννης Σμπώκος. Μεταξύ άλλων λέει ότι «ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί που οργάνωσαν –προγραμμάτισαν και είχαν ρόλο πρωταγωνιστή στην υπόθεση» ήταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο Βλάσης Καμπούρογλου (εκπρόσωπος της ελληνικής Drumilan που είχε αναλάβει τα αντισταθμιστικά για τα TORM1), ο Φουάντ Αλ Σαγιάντ (της κυπριακής Drumilan) και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνος Μιχαηλίδης.

Επιπλέον, ο Ζήγρας ανέφερε ως πρόσωπο-κλειδί της υπόθεσης τον πρώην υπουργό της Κύπρου, Ντίνο Μιχαηλίδη. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος είχε συστήσει τον Κύπριο πολιτικό στον Νίκο Ζήγρα χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα και πρόσωπο απόλυτης εμπιστοσύνης, του οποίου ο βασικός ρόλος ήταν να μεταφέρει προσωπικά μεγάλα ποσά σε βαλίτσες στην χώρα μας, αλλά και επιταγές από τους Φουάντ Αλ Σαγιάντ και τον Καμπούρογλου. Τα ποσά είτε πήγαιναν στην Ελλάδα είτε προς το εξωτερικό, ενώ υπήρχαν περιπτώσεις μετρητών μαζί με τον γιο του Μιχάλη Μιχαηλίδη.

Στην μεταφορά αυτή των χρημάτων από πρόσωπο σε πρόσωπο ο Νίκος Ζήγρας εμπλέκει στην απολογία του αναφέροντάς τον συγκεκριμένα τον Γιάννη Σμπώκο, αλλά και τον συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννη Μπλέτσιο.

Διακινηση χρημάτων με σακούλες ωστόσο δεν φαίνεται να έκανε μόνο ο Ντίνος Μιχαηλίδης αλλά και ο Γιάννης Σμπώκος ο οποίος σύμφωνα με τον Νίκο Ζήγρα,: «Αργότερα είχε προστεθεί και ένα άλλο πρόσωπο που μετέφερε και αυτό μεγάλα χρηματικά ποσά σε τσάντες στον Τσοχατζόπουλο, το πρόσωπο αυτό ήταν ο Γιάννης Μπέλτσιος».

Ειδικότερα για τον Γιάννη Σμπώκο, τονίζει ότι τα τεράστια χρηματικά ποσά που δέχθηκε, «τα επένδυσε ο πεθερός του, ο οποίος έχει σχέση με χρηματιστηριακή εταιρεία». «Πρόκειται για χρηματικά ποσά-μερίδια που ζητά απεγνωσμένα μέχρι σήμερα ο Τσοχατζόπουλος από τον Ιωάννη Σμπώκο τον οποίο στις σημειώσεις του αποκαλεί "Βοσκό"»

Μιλώντας τόσο για την πρώην αλλά και για την νυν σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, ο Νίκος Ζήγρας λέει πως γνώριζαν τα πάντα καθώς ο πρώην υπουργούς εκμυστηρευόταν σε αυτές, όλες του τις δραστηριότητες. Μάλιστα η πρώην σύζυγος του Άκη, Γκουντρούν Μολντενχάουερ, είχε συναινέσει στο διαζύγιο με εφάπαξ καταβολή πάνω από 500.000 ευρώ και καταβολή 3.000 ευρώ το μήνα.

Ο Νίκος Ζήγρας βάζοντας και άλλα ονόματα στο «κόλπο», κατονομάζει την Μαργαρίτα Τερζή την οποία οι «αρχές θα πρέπει να ελέγξουν». Η κυρία Τερζή, φέρεται να είναι ιδιοκτήτρια ενός υπερπολυτελούς διαμερίσματος στη Θεσσαλονίκη το οποίο αγόρασε ο Άκης Τσοχατζόπουλος στην κόρη του. Ο κ. Ζήγρας συνεχίζοντας λέει πως οι αρχές θα πρέπει επίσης να ελέγξουν «πώς πληρώθηκε το τίμημα, ποια ήταν η σχέση της Τερζή με τον Τσοχατζόπουλο και τη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη, καθώς και το πώς η Τερζή βρέθηκε να κατέχει θέση συμβούλου στο υπουργείο Άμυνας».

Ο Νίκος Ζήγρας τονίζει πως δεν έχει καμμία σχέση με την off shore Νobilis η οποία εμπλέκεται στην αγορά του νεοκλασικού κτηρίου στην οδό Αρεοπαγίτου, καθώς υποστηρίζει πως η Nobilis αγοράσθηκε και ιδρύθηκε αποκλειστικά από τον Γιάννη Σμπώκο για λογαριασμό του Άκη Τσοχατζόπουλου. Ο Σμπώκος, αναφέρει, παρέδωσε τις μετοχές στον Τσοχατζόπουλο, ο οποίος ήθελε μέσω αυτής να αγοράσει το ακίνητο της Αρεοπαγίτου.

«Εικονική» είναι η αγορά του συγκεκριμένου ακινήτου σύμφωνα με τον Νίκο Ζήγρα, καθώς: «Έγινε χωρίς να καταβληθεί οποιοδήποτε τίμημα παρά μόνο οι φόροι και τα έξοδα».

Μετά την αγορά αυτή ο Νίκος Ζήγρας γνώρισε στον Άκη τσοχατζόπουλο και τον Αστέριο Οικονομίδη της Arcon ο οποίος αυτήν την στιγμή είναι προφυλακισμένος. Ο Αστέριος Οικονομίδης ήταν αυτός που ανακαίνισε το νεοκλασικό και από τότε σύμφωνα με τον Νίκο Ζήγρα, έγιναν επιστήθιοι φίλοι με τον Άκη ενώ συνεργάστηκαν και στην συνέχεια.

Ο Νίκος Ζήγρας παραδέχεται πως αυτός ήταν ο ιδρυτής της Bluebell και της Torcaso Για την δεύτερη υποστηρίζει πως ιδρύθηκε προκειμένου κάποιοι φίλοι του Άκη μέσω αυτής να του μεταβιβάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά, τα οποία θα επένδυε σε ακίνητα στην Ελλάδα.

Στην διακίνηση αυτή των χρημάτων, ο Νίκος Ζήγρας αναφέρει και το όνομα του Οράτιου Μελά το οποίο είναι εξειδικευμένο στο άνοιγμα λογαριασμών υπεράκτιων εταιρειών του εξωτερικού και στη διακίνηση χρημάτων μέσω των εταιρειών αυτών. Σε αυτό το σημείο περιγράφει ακριβώς πώς γινόταν η μεταφορά χρημάτων μεταξύ των off shore Torcaso, Bluebell και Morelia η οποία ανήκει στον Οράτιο Μελά, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον ρόλο του πρώην υπουργού Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνου Μιχαηλίδη.

Αναφορικά με την κόρη του Άκη, ο Νίκος Ζήγρας αναφέρει πως η Αρετή Τσοχατζοπούλου, γνώριζε τα πάντα σχετικά με την αγορά τους διαμερίσματός της στο Κολωνάκι. Το συγκεκριμένο διαμέρισμα αγοράστηκε «εικονικά» από τον Αστέριο Οικονομίδη ως προσωπική εξυπηρέτηση στον Άκη Τσοχατζόπουλο, όπως λέει, από την εταιρεία Bluebell, την οποία παραδέχεται ότι είχε ιδρύσει ο ίδιος για να μην φαίνεται ως αγοράστρια η κόρη του πρώην υπουργού.

Για την αγορά της Κόμνα Τράκα, του γραφείου του Άκη Τσοχατζόπουλου δηλαδή, αναφέρει ότι ο πρώην υπουργός του έδωσε τα χρήματα για την αγορά, γιατί δεν ήθελε να εμφανιστεί ο ίδιος ως αγοραστής. «Πολύ αργότερα, όταν είχα συνειδητοποιήσει το μέγεθος της απάτης που είχε στήσει, μεταβίβασα σε αυτόν το εν λόγω ακίνητο κατόπιν μεγάλης πίεσής μου προς αυτόν», λέει.

Στην απολογία του ο Νίκος Ζήγρας αναφέρεται επίσης και σε ένα ποσό ύψους 2,9 εκ. ελβετικών φράγκων που φέρεται ότι έχει καταθέσει η ΜΙΕ σε λογαριασμούς της Morelia και του Κύρου Μελά για την υπόθεση των υποβρυχίων και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε λογαριασμούς ιδιοκτησίας του Ζήγρα στην Ελλάδα ή δόθηκαν στον ίδιο σε μετρητά.

«Όλα είναι αλήθεια», απαντάει στον ανακριτή, «όλο το ποσό των 2.960.000 φράγκων το παρέδωσα στον κύριο Τσοχατζόπουλο» υποστηρίζει ενώ συνεχίζει λέγοντας πως τα χρήματα που κατατέθηκαν στους λογαριασμούς της Morelia και δίνονταν μετρητά στον ίδιο από το 1999 έως το 2005, προέρχονταν από τις επιταγές του Ντίνου Μιχαηλίδη.

Ο Νίκος Ζήγρας προχωρά και σε άλλες αποκαλύψεις που έχουν να κάνουν με την εκλογή του Άκη Τσοχατζόπουλου ως βουλευτής, λέγοντας πως ο πρώην υπουργός δαπανούσε πάνω από 2,5 εκ. ευρώ προκειμένου να εξαγοράζει ψήφους από Ρωσοπόντιους, από την Κύπρο, από αθίγγανους προσφέροντας διάφορες διευκολύνσεις και παροχές όπως και εισιτήρια για τους αγώνες του ΠΑΟΚ.

Εξηγώντας τους λόγους που δεν μίλησε νωρίτερα, ο Νίκος Ζήγρας αναφέρθηκε στην ασθένειά του τονίζοντας ότι όλα τα έξοδα της νοσηλείας του καταβλήθηκαν από τον Άκη Τσοχατζόπουλο και ο ίδιος αισθανόταν ευγνωμοσύνη απέναντι στον εξάδελφό του για αυτό. «Το πραγματικό του ενδιαφέρον ήταν να μην πεθάνω και δεν προλάβει να ενημερωθεί για τους λογαριασμούς. Προσπαθούσε να μου δημιουργήσει την εικόνα ότι αυτός είναι ο σωτήρας μου και του χρωστάω αιώνια ευγνωμοσύνη», λέει χαρακτηριστικά.

Ο Γιώργος Σαχπατζίδης επίσης ήταν ένα ακόμη πρόσωπο απόλυτης εμπιστοσύνης για τον Άκη Στοχατζόπουλο, και τον έφερε σε επαφή με τον Νίκο Ζήγρα το 2005. «Θα αναλάμβανε από εκείνο το σημείο και μετά να διαχειρίζεται τα ακίνητα της Torcaso σαν να είναι ο ίδιος ιδιοκτήτης τους» λέει στην απολογία του.

«Από το σημείο αυτό και μετά εγώ σταμάτησα να ασχολούμαι με την υπόθεση και δεν γνωρίζω τι περαιτέρω ενέργειες έκανε ο ίδιος ο Σαχπατζίδης». «Αναλαμβάνω την ευθύνη για την βοήθεια που παρείχα στον Τσοχατζόπουλο στο να νομιμοποιήσει τις παράνομες προμήθειες που ελάμβανε από τα εξοπλιστικά προγράμματα μέσω των εταιρειών Bluebell και Torcaso, η βοήθεια όμως αυτή σταμάτησε το 2005, οπότε το ρόλο μου ανέλαβε πλέον ο Γιώργος Σαχπατζίδης», προσθέτει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ