Ο Ντ' Εστέν βγάζει την περιουσία του «στο σφυρί» για να ικανοποιήσει τη φιλοδοξία του - iefimerida.gr

Ο Ντ' Εστέν βγάζει την περιουσία του «στο σφυρί» για να ικανοποιήσει τη φιλοδοξία του

Ο Ντ' Εστέν βγάζει την περιουσία του «στο σφυρί» για να ικανοποιήσει τη φιολοδοξ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε δημοπρασία βγάζει τα οικογενειακά του κειμήλια ο Βαλερί Ζισκάρ Ντ' Εστέν, σε μία ύστατη προσπάθεια να αποκτήσει φήμη και αριστοκρατικό στάτους, πληρώνοντας το τίμημα για μία θέση στις σελίδες της Ιστορίας.

Ο πρώην πρόεδρος βγάζει στο σφυρί όλο το περιεχόμενο του τεράστιου (43 δωματίων!) πύργου του, γνωστό ως Chateu de Varvass, τον οποίο είχε αγοράσει ο πατέρας του στην Ωβέρνη το 1933 και με τα χρήματα που θα συγκεντρώσει σκοπεύει να δημιουργήσει ένα μουσείο προς τιμήν του, το οποίο θα στεγάζεται σε έναν άλλο πύργο στο χωριό Εστέν στη Νότια Γαλλία, τον οποίο αγόρασε ο ίδιος το 2005 έναντι 509.000 ευρώ.

Συνολικά 400 αντικείμενα αναμένεται να δημοπρατηθούν, στα οποία συμπεριλαμβάνονται πανάκριβα χαλιά Aubusson, υδρόγειοι του 19ου αιώνα κι ένα μαρμάρινο άγαλμα του Πιέρ Ζουλιάν.

Ωστόσο οι Γάλλοι αντιμετωπίζουν με αρνητική διάθεση την κίνηση αυτή του Ντ' Εστέν, χαρακτηρίζοντάς την ως κίνηση απελπισίας, μετά την αποτυχία του 86χρονου, να πουλήσει το Chateu de Varvas, ενω το θεωρούν ως την τελευταία προσπάθεια τη οικογένειας Ντ' Εστέν να αποκτήσει αριστοκρατική αίγλη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ