Μαζί θα πληρωθούν ρεύμα και χαράτσι - Μάχη για περισσότερες δόσεις - iefimerida.gr

Μαζί θα πληρωθούν ρεύμα και χαράτσι - Μάχη για περισσότερες δόσεις

Μαζί θα πληρωθούν ρεύμα και χαράτσι - Μάχη για περισσότερες δόσεις
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μαζί με τον λογαριασμό της ΔΕΗ, σε ένα ενιαίο δηλαδή σημείωμα, θα έρθει και το 2012 το ειδικό τέλος ακινήτων. Η κυβέρνηση τώρα, αφού δεν κατάφερε να πείσει τους εταίρους ότι θα ήταν καλύτερα το ειδοποιητήριο για το χαράτσι των ακινήτων να αποσταλεί με ξεχωριστό σημείωμα, καταβάλει προσπάθεια, έτσι ώστε αυτό να μοιραστεί σε πέντε ισόποσες δόσεις.

Σύμφωνα με το Mega, θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι το ειδικό τέλος ακινήτων θα έρθει σε ένα ενιαίο σημείωμα με τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος, όπως ακριβώς δηλαδή έγινε με το συγκεκριμένο φόρο και το 2011, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση σχεδίαζε διαφορετικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες το γεγονός ότι περίπου 500.000 νοικοκυριά δεν έχουν πληρώσει ακόμα το τέλος ακινήτου φαίνεται πως οδήγησαν την Τρόικα να απαιτήσει να δει έσοδα από το χαράτσι και έτσι τελικά εγκαταλείφθηκαν οι σκέψεις για χωριστά ειδοποιητήρια.

Προϊόν διαπραγμάτευσης με την Τρόικα, τώρα, αποτελεί το αν το χαράτσι για τα ακίνητα θα καταβληθεί σε πέντε δόσεις, προκειμένου να διευκολυνθούν τα νοικοκυριά.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης μιλώντας στον ΣΚΑΙ, διευκρίνισε ότι θα δοθούν περισσότερες δόσεις και η ΔΕΗ «ακούστε προσεχτικά τι θα πω, θα εφαρμόσει το νόμο και ό,τι ρύθμιση κάνει η κυβέρνηση».

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι «ακόμη δεν έχει γίνει νομοθετική παρέμβαση γι' αυτό το χαράτσι του 2012. Αν γίνει ρύθμιση από το κράτος και πρέπει να εξεταστεί ειδική ρύθμιση για κάποιες ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες η ΔΕΗ θα εφαρμόσει το νόμο που θα περάσει το κοινοβούλιο».

Παράλληλα, όμως, διαβεβαίωσε ότι το συγκεκριμένο χαράτσι θα αποτελέσει παρελθόν από την πρώτη ημέρα του νέου έτους. «Όπως είχαμε πει προεκλογικά, από 1/1/2013 καταργείται το χαράτσι της ΔΕΗ. Για το 2012 δυστυχώς υπάρχει αυτή η μεταβατικότητα», είπε χαρακτηριστικά.

Τα πρώτα ειδοποιητήρια για το τέλος του 2012 εκτιμάται ότι θα αποσταλούν το αργότερο μέχρι το τέλος Ιουλίου ή τις αρχές Αυγούστου.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι «γίνεται μια προσπάθεια στη βάση συγκεκριμένων στοιχείων ν' αντιμετωπίσουμε την κλιμάκωση αυτού του τέλους η οποία θ' αντιστοιχείται στην ικανότητα του πολίτη να πληρώσει αυτό το τέλος».

Τα τελευταία δεδομένα που προκύπτουν από τις διαβουλεύσεις της κυβέρνησης με την Τρόικα για το χαράτσι των ακινήτων, σχολίασε αιχμηρά ο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «και το τελευταίο φύλλο συκής πολιτικής αξιοπιστίας της μνημονιακής συγκυβέρνησης κατέπεσε»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ