Τρόικα: Το τέλος ακινήτων θα εισπράττεται με το λογαριασμό του ρεύματος - iefimerida.gr

Τρόικα: Το τέλος ακινήτων θα εισπράττεται με το λογαριασμό του ρεύματος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν και η κυβέρνηση σχεδίαζε να σταματήσει να εισπράττεται το τέλος ακινήτων μαζί με το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος, φαίνεται πως υπολόγιζε χωρίς τις διαθέσεις της Τρόικα. Μάλιστα το υπουργείο Οικονομικών θα έβαζε έως και πέντε δόσεις για την αποπληρωμή του χαρατσιού στα ακίνητα, προκειμένου να διευκολυνθούν τα νοικοκυριά.

Ωστόσο τα περίπου 500.000 νοικοκυριά που δεν έχουν πληρώσει ακόμα το τέλος ακινήτου φαίνεται πως οδήγησαν την Τρόικα να απαιτήσει να δει έσοδα από το χαράτσι και έτσι τελικά εγκαταλείφθηκαν οι σκέψεις για χωριστά ειδοποιητήρια.

Σύμφωνα με το ANT1 το χαράτσι όπως και για το 2011 έτσι και για το 2012 θα εισπραχθεί ενιαία μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ωστόσο ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης μιλώντας στον ΣΚΑΙ, διευκρίνισε ότι θα δοθούν περισσότερες δόσεις και η ΔΕΗ «ακούστε προσεχτικά τι θα πω, θα εφαρμόσει το νόμο και ό,τι ρύθμιση κάνει η κυβέρνηση».

Φαίνεται λοιπόν πως η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να αντισταθεί στην Τρόικα και να δοθούν τελικά οι δόσεις για την πληρωμή, αλλά και να μην ενσωματωθεί στους λογαριασμός της ΔΕΗ το χαράτσι

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ