Ρέσλερ: Η υπομονή μου με την Ελλάδα τελειώνει - iefimerida.gr

Ρέσλερ: Η υπομονή μου με την Ελλάδα τελειώνει

Ρέσλερ: Η υπομονή μου με την Ελλάδα τελειώνει
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κάθετα αντίθετος στην οποιαδήποτε «έκπτωση» στις μεταρρυθμίσεις, εμφανίστηκε ο γερμανός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ, τονίζοντας, παράλληλα, πως η υπομονή, τόσο η δική του, όσο και της Τρόικα, φθάνει στο τέλος της.

Καλεσμένος σε ραδιοφωνική εκπομπή στο ραδιοφωνικό σταθμό «Deutschlandradio», ο κ. Ρέσλερ του ζητήθηκε να σχολιάσει και τα δημοσιεύματα τα οποία επικαλούνται προκαταρκτική έκθεση της Τρόικα, στην οποία που καταγράφεται «άσχημη» εικόνα για την εξέλιξη του ελληνικού προγράμματος.

Αφού εξήγησε πως «θα πρέπει να περιμένουμε την έκθεση της Τρόικα και να μην συζητούμε στη βάση δημοσιευμάτων», σημείωσε πως «ο χρόνος λειτουργεί υπέρ του ευρώ, εφόσον τα κράτη εφαρμόζουν με αποφασιστικότητα τα αναγκαία μέτρα».«Όχι σε εκπτώσεις στις μεταρρυθμίσεις», συνέχισε.

Επίσης, ο γερμανός αντικαγκελάριος, εξέφρασε τις επιφυλάξεις του σχετικά με την ικανότητα της Ελλάδας να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις και ανέφερε ότι η προσωπική του εμπειρία, όταν βρέθηκε στην Αθήνα με αντιπροσωπεία επιχειρηματιών, δεν ήταν ιδιαίτερα θετική.

«Κατά πόσο η Ελλάδα είναι ικανή να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις είναι κάτι που θα αποφασίσει η ίδια η Tρόικα. Όμως, οι εμπειρίες που συλλέξαμε με κάνουν κάπως επιφυλακτικό», είπε χαρακτηριστικά.

«Επιδιώξαμε κατ' επανάληψη την επικοινωνία με την ελληνική κυβέρνηση, με το αίτημα να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις. Συνολικά υπήρξαν καθυστερήσεις και λόγω του προεκλογικού αγώνα που ακολούθησε. Όμως αυτό δείχνει ακόμη περισσότερο πόσο σημαντικό είναι να προχωρήσουν τα πράγματα στους τομείς της εργασίας, της κοινωνικής πολιτικής, των ιδιωτικοποιήσεων το συντομότερο δυνατό και να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα», κατέληξε.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ