ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβερνητική Τρόικα εσωτερικού αναμασά τα περί διαπραγμάτευσης - iefimerida.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβερνητική Τρόικα εσωτερικού αναμασά τα περί διαπραγμάτευσης

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβερνητική Τρόικα εσωτερικού αναμασά τα περί αναδιαπραγμάτευσης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ιδιαίτερα αιχμηρή ήταν η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις πολιτικές εξελίξεις και τα όσα αποφασίστηκαν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των τριών πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση το απόγευμα της Τετάρτης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στην ανακοίνωση Τύπου η Κουμουνδούρου χαρακτηρίζει τη συγκυβέρνηση «κυβερνητική Τρόικα εσωτερικού» η οποία, όπως λέει «αναμασά υποκριτικά τα περί διαπραγμάτευσης, την ίδια ώρα που σχεδιάζει να φορτώσει τον ελληνικό λαό με νέα μέτρα».

Ακόμα υποστηρίζει ότι «και η περίφημη επιμήκυνση, την οποία τα τρία κόμματα παρουσίαζαν ως σωτηρία για τη χώρα, ενώ στην πραγματικότητα δεν θα είναι τίποτα άλλο παρά επιμήκυνση της λιτότητας, τώρα παραπέμπεται για μετά την εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων του Μνημονίου».

Επιπλέον, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να τηρήσει κατά γράμμα το μνημονιακό πρόγραμμα, «δηλαδή ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, νέους δυσβάσταχτους φόρους, όπως στο πετρέλαιο θέρμανσης, νέες απολύσεις και νέες μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα», που «όλοι γνωρίζουν ότι θα επιτείνει την ύφεση, την ανεργία και τη φτώχεια».

Η ανακοίνωση καταλήγει με την υπενθύμιση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, για ακύρωση της μνημονιακής πολιτικής και για μια νέα εθνική στρατηγική, με άξονες «την προστασία των δημόσιων αγαθών, την ενίσχυση της εργασίας και της ανάπτυξης, τον δημόσιο έλεγχο των τραπεζών, τη θέσπιση ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος για την αναδιανομή του πλούτου», η οποία «αποτελεί τη μόνη ρεαλιστική πρόταση εξόδου από την κρίση με όρθια την κοινωνία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ