Νέο αίτημα της Βίκυς Σταμάτη να υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση - iefimerida.gr

Νέο αίτημα της Βίκυς Σταμάτη να υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση

Νέο αίτημα για να υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση θα υποβάλει η Βίκυ Σταμάτη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έτοιμοι να καταφύγουν στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών είναι οι συνήγοροι της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυς Σταμάτη, προκειμένου να ζητήσουν την υποβολή της σε ψυχιατρική εξέταση, κάτι το οποίο αρχικά, απέρριψε ο ο ανακριτής της υπόθεσης.

Η Βίκυ Σταμάτη προσκόμισε την αίτηση της ψυχιατρικής γνωμάτευσης του επίκουρου καθηγητή της Ψυχιατροδικαστικής, Α. Δουζένη, σύμφωνα με την οποία πάσχει από ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, η οποία δεν έπεισε ούτε τον ανακριτή κ. Μαλλή ούτε και την αρμόδια εισαγγελέα Ε. Κυβέλου η οποία εισηγήθηκε την απόρριψη του αιτήματος.

Η εισαγγελέας επικαλέστηκε στην αρνητική της πρόταση, πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε η κ. Σταμάτη, αναφέροντας ότι καταδεικνύει πως η αιτούσα «είναι απολύτως ικανή να επικοινωνεί και να ενεργεί προς υπεράσπισή της και μάλιστα όχι μόνον ενώπιον των αρμόδιων αρχών. Η διάγνωση της κατάστασης της ψυχικής υγείας της κατηγορουμένης, μη συνδεόμενη με αποδεικτικό γεγονός, κατά τα ανωτέρω, δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο πραγματογνωμοσύνης, αλλά ενδιαφέρει μόνο στο πλαίσιο των συνθηκών κράτησής της και της αντιμετώπισης της πάθησής της, η οποία μπορεί να γίνει από τις αρμόδιες αρχές επί τη βάσει ακόμη και της ως άνω διαγνώσεως ή άλλης, σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις του σωφρονιστικού κώδικα».

Το νέο αίτημα θα υποβληθεί μέσα στις επόμενες ημέρες στο αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών προκειμένου να αποφανθεί αν θα το ικανοποιήσει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ