Η Λευκωσία καταγγέλλει την Τουρκία για στρατιωτικές ασκήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ - iefimerida.gr

Η Λευκωσία καταγγέλλει την Τουρκία για στρατιωτικές ασκήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

Η Λευκωσία καταγγέλλει την Τουρκία για στρατιωτικές ασκήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην καταγγελία της Τουρκίας θα προχωρήσει η Κυπριακή Δημοκρατία για τις στρατιωτικές ασκήσεις, που πρόκειται να κάνει παράνομα την Πέμπτη και την Παρασκευή σε περιοχή, στην οποία περιλαμβάνονται τμήματα των οικοπέδων 2, 3, 8, 9 και 12 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), της Κύπρου.

Ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Ηλιάδης, επισήμανε ότι η Τουρκία με τη συμπεριφορά της θέτει σε κίνδυνο την ελεύθερη και νόμιμη ναυσιπλοΐα και αεροπλοΐα στην περιοχή.

Πρόσθεσε ακόμή ότι όλες οι αεροναυτικές ασκήσεις που πραγματοποιούνται στο θαλάσσιο χώρο τής Κυπριακής ΑΟΖ ή στο FIR Λευκωσίας από όλα τα κράτη, εκτός της Τουρκίας, διεξάγονται πάντοτε σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, αφού ζητηθεί και ληφθεί εκ των προτέρων η άδεια του κυρίαρχου κράτους, που είναι η Κυπριακή Δημοκρατία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ