Ποντίκια που.. γαργαλιούνται η λύση για την κατάθλιψη [βίντεο] - iefimerida.gr

Ποντίκια που.. γαργαλιούνται η λύση για την κατάθλιψη [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σύμφωνα με τους επιστήμονες στα ποντίκια αρέσει να τα γαργαλάνε και μάλιστα «γελάνε» με το δικό τους τρόπο όταν αυτό συμβαίνει, προσφέροντας μία αστεία και χαριτωμένη λύση για όσους υποφέρουν απο κατάθλιψη.

Ο Δρ. Ζαακ Πανκσεπ, καθηγητής κτηνιατρικής στο πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον έχει διεξάγει μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα για το θέμα, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάζονται στο παρακάτω video.

Συγκεκριμένα, όταν ο Δρ. Πάνκσεπ γαργαλά τις κοιλιές των ποντικών, τα τρωκτικά βγάζουν ήχους σαν να γελούν και η συμπεριφορά τους αυτή μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι δεν είναι τα μόνα θηλαστικά με συναισθήματα.

Το γέλιο του ποντικού στην ουσία είναι ένα τερέτισμα υψηλής συχνότητας που η ανθρώπινη ακοή δεν μπορεί να το πιάσει. Ωστόσο στο video, που τραβήχτηκε το 1998, ο Δρ. Πανκσεπ χρησιμοποίησε ειδικό εξοπλισμό ώστε να ακούσει τις αντιδράσεις των ζώων.

Στο video είναι ξεκάθαρο ότι τα μικρά πλασματάκια γαργαλιούνται και μάλιστα τους είναι ιδιαίτερα ευχάριστο, αφού όταν ο καθηγητής σταματάει να τα γαργαλάει αυτά κυνηγούν το χέρι του.

Το γαργαλητό δεν έχει ευεργετικά αποτελέσματα μόνο για τα ποντίκια. Όπως δήλωσε ο Δρ, Πανκσεπ, «Η έρευνα αυτή μας οδήγησε στην ανάπτυξη ενός αντικαταθλιπτικού φαρμάκου, που ακόμα βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ