Όλα τα βλέμματα στραμμένα στην συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις - iefimerida.gr

Όλα τα βλέμματα στραμμένα στην συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις

Όλα τα βλέμματα στραμμένα στην συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει η σημερινή συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων στην Βουλή, καθώς τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα εκφράσουν τις ενστάσεις τους στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Η συζήτηση ξεκίνησε με τον επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα ο οποίος εξαπέλυσε την επίθεσή του κατά της συγκυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε μάλιστα πως με τις προγραμματικές δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά απορρίφθηκαν οι προεκλογικές εξαγγελίες των τριών κομμάτων.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η εισήγηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος αναμένεται να παρουσιάσει το σχέδιο για την επαναφορά του προγράμματος σε υγιή δημοσιονομική τροχιά.

Μεταξύ των όσων αναμένεται να θίξει ο νέος «τσάρος» της Οικονομίας είναι, ο έλεγχος των δαπανών αλλά και της κρατικής σπατάλης, καθώς και η συρρίκνωση του Δημοσίου. Το ζήτημα του Δημοσίου είναι ένα θέμα για το οποίο η κυβέρνηση δέχεται πιέσεις από την Τρόικα, η οποία μεταξύ άλλων πιέζει και για ένα νέο φορολογικό σύστημα αλλά και για επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων.

Από την πλευρά της Αντιπολίτευσης, ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του αναμένεται να εστιάσει στην «εγκατάλειψη» της επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου, στις ιδιωτικοποιήσεις, αλλά και στην στάση που κρατάει η κυβέρνηση απέναντι στο Δημόσιο.

Μία πρώτη ιδέα για την επίθεση που θα εξαπολύσει στην κυβέρνηση ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, είναι και οι δηλώσεις του τομεάρχη Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Μητρόπουλου ο οποίος σχολίασε και τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού.

«Ο επικεφαλής της συγκυβέρνησης εξέπληξε δυσάρεστα ακόμη και τους πιο καλόπιστους συμπολίτες μας, παρουσιάζοντας ως... πεμπτουσία αυτού του προγράμματος τις ιδιωτικοποιήσεις του διαχρονικού άυλου και υλικού πλούτου της πατρίδας μας (...) η τριμερής κυβέρνηση προσπέρασε ως μη γενόμενους τους προεκλογικούς λεονταρισμούς περί ριζικής επαναδιαπραγμάτευσης και «αγκιστρώθηκε» στο πρόγραμμα του παρωχημένου, επιθετικού και εκδικητικού νεοφιλελευθερισμού που επιβλήθηκε στη χώρα μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητρόπουλος.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ