Ανησυχία με τα πλαστά μηχανογραφικά και την υποκλοπή κωδικών υποψηφίων - iefimerida.gr

Ανησυχία με τα πλαστά μηχανογραφικά και την υποκλοπή κωδικών υποψηφίων

Σάλος με την υποβολή πλαστών μηχανογραφικών και την υποκλοπή κωδικών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δικογραφία για πλαστογραφία και απάτη σχηματίστηκε σε βάρος δύο Ελλήνων ηλικίας 50 και 55 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται ότι υπέβαλαν μηχανογραφικά δελτία υποκλέπτοντας κωδικούς πρόσβασης υποψηφίων των εξετάσεων. Το γεγονός έχει προκαλέσει ιδιαίτερη αναστάτωση και προβληματισμό σε γονείς και μαθητές, ενώ η Αστυνομία χαρακτηρίζει την υπόθεση ιδιαίτερα σοβαρή.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία δύο τελειόφοιτων Λυκείου, οι οποίοι ανέφεραν ότι δεν μπορούν να υποβάλλουν τα μηχανογραφικά τους, γιατί άγνωστα άτομα, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία τους, είχαν ήδη υποβάλει πλαστά μηχανογραφικά δελτία, με αποτέλεσμα οι κωδικοί πρόσβασης στην ιστοσελίδα να «κλειδωθούν».

Μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι κάτοχοι των ηλεκτρονικών ιχνών ήταν ο 50χρονος και ο 55χρονος, οι οποίοι είναι γονείς συμμαθητών των δύο παιδιών που δεν μπόρεσαν να υποβάλουν τα μηχανογραφικά τους και υπέβαλαν τη μήνυση.

Οι αξιωματικοί της Αστυνομίας εκτιμούν ότι οι πλαστές δηλώσεις των μηχανογραφικών υποβλήθηκαν από τα παιδιά των δύο κατηγορουμένων, τα οποία γνώριζαν τους κωδικούς των συμμαθητών τους και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να το έκαναν ακόμη και «για πλάκα», κάτι, όμως, που θα διευκρινιστεί από τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί θεωρούν σοβαρό το θέμα που δημιουργήθηκε, από την άποψη ότι το υπουργείο Παιδείας δεν δίνει αυτό τους κωδικούς στους τελειόφοιτους, αλλά ο καθένας βάζει τον δικό του, που συνήθως είναι ο αριθμός του κινητού τηλεφώνου του. Έτσι, αν κάποιος άλλος γνωρίζει τα στοιχεία ενός υποψηφίου, έχει τη δυνατότητα να υποβάλει πλαστό μηχανογραφικό.

Αδιευκρίνιστο παραμένει, ωστόσο, προς το παρόν, αν το θέμα περιορίζεται στα δύο αυτά γνωστά μέχρι τώρα περιστατικά ή υπάρχουν και άλλοι υποψήφιοι που έχουν πέσει θύματα ανάλογων ενεργειών.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των δύο γονέων, από τους υπολογιστές των οποίων υποβλήθηκαν τα πλαστά δελτία, θα κατατεθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Το υπουργείο Παιδείας ενημερώθηκε για το περιστατικό από την Αστυνομία και όπως έγινε γνωστό, μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα, θα ανακοινώσει τον τρόπο που θα υποβάλουν τα μηχανογραφικά τους για τις σχολές τα παιδιά που επλήγησαν από το περιστατικό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ