Κι όμως, οι Γερμανοί αγαπούν την Μέρκελ! - iefimerida.gr

Κι όμως, οι Γερμανοί αγαπούν την Μέρκελ!

Κι όμως
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tι κι αν την μισεί όλη η Ευρώπη; Η δημοτικότητα της Άνγκελα Μέρκελ μεταξύ των Γερμανών ψηφοφόρων βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων τριών ετών, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε και η οποία επιβεβαιώνει την υψηλή υποστήριξη των ψηφοφόρων στην πολιτική που ακολουθεί το Βερολίνο για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Infratest-ARD, που διενεργήθηκε μετά την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής την περασμένη εβδομάδα, το 66% των Γερμανών είναι ευχαριστημένοι με την πολιτική που ακολουθεί η γερμανίδα καγκελάριος, ποσοστό αυξημένο κατά οκτώ μονάδες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και το υψηλότερο ποσοστό από την επανεκλογή της το 2009.

Ο πλησιέστερος αντίπαλός της είναι ο Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ, ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), με ποσοστό δημοτικότητας 61%, ανάλογο με αυτό που έλαβε ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Το 58% των Γερμανών πιστεύει ότι η στάση της Μέρκελ για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρωζώνη είναι σωστή και αποφασιστική, αν και το 85% των ερωτηθέντων αναμένει ότι η κρίση θα χειροτερέψει.

Περισσότερα από τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων τάχθηκαν υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος προτού η Γερμανία δεχθεί να παραδώσει περισσότερες εξουσίες στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Εξάλλου σύμφωνα με τη σημερινή δημοσκόπηση, το κόμμα της Μέρκελ, οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU), παραμένει το πιο δημοφιλές στη Γερμανία με 35%, έναντι 30% για το SPD.

Παρόλα αυτά οι σύμμαχοι του SPD, οι Πράσινοι, παραμένουν σταθεροί στο 14%, ενώ οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP), σύμμαχοι της Μέρκελ, έχουν πέσει λίγο κάτω από το 4%--για να μπουν στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο, πρέπει να συγκεντρώσουν τουλάχιστον το 5% των ψήφων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ