Παπούλιας: Οι Έλληνες κάνουν θυσίες αλλά οι εταίροι δεν το αντιλαμβάνονται - iefimerida.gr

Παπούλιας: Οι Έλληνες κάνουν θυσίες αλλά οι εταίροι δεν το αντιλαμβάνονται

Παπούλιας: Οι Έλληνες κάνουν θυσίες αλλά οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν το αντιλαμβάνο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για σκληρές θυσίες που κάνει ο ελληνικός λαός και είναι δύσκολο να τις αντιληφθούν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

Ο κ. Παπούλιας κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε σε επιχειρηματικό φόρουμ που διοργάνωσε η βουλγαρική πρεσβεία στην Αθήνα είπε πως «η Ελλάδα επιχειρεί να δημιουργήσει ένα ευνοϊκότερο επιχειρηματικό περιβάλλον, με απώτερο στόχο να καταστεί μια χώρα φιλική στην προσέγγιση επενδύσεων».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως είναι ανάγκη να θεμελιωθεί ένα νέο υγιές και παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης για την Ελλάδα, προκειμένου η χώρα μας να εξέλθει ισχυρότερη από την κρίση.

Ο Κάρολος Παπούλιας ο οποίος είχε την Τετάρτη συνάντηση με τον Βούλγαρο ομόλογό του Ρόζεν Πεβνέλιεφ, υπογράμμισε ακόμη ότι «μέσα από κοινές επιλογές, από κοινές πρωτοβουλίες και προσπάθειες, ισχυροποιήσαμε τους δεσμούς μας και δημιουργήσαμε ένα σημαντικό προηγούμενο στα Βαλκάνια, ένα πολύτιμο παράδειγμα καλής γειτονίας και αμοιβαίας εκτίμησης».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, εστίασε επίσης και στην συμβολή της χώρας μας στην ανάπτυξη της Βουλγαρίας, όπου στο πλαίσιο του ΕΣΟΑΒ έχουν διατεθεί στην γειτονική χώρα 54,29 εκ. ευρώ, από τα οποία το 79% αφορά σε Δημόσιες Επενδύσεις/Μεγάλα Έργα, το 20% σε ιδιωτικές παραγωγικές επενδύσεις και το 1% σε μικρά έργα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ