Φιάσκο με Μπαρόζο για το Μαξίμου, δεν έρχεται Αθήνα - iefimerida.gr

Φιάσκο με Μπαρόζο για το Μαξίμου, δεν έρχεται Αθήνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε φιάσκο φαίνεται πως εξελίχθηκε η προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών να οργανώσουν στις 20 Μαΐου μεγάλη εκδήλωση με την παρουσία του προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο για τα 30 χρόνια της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Η ιδέα για τη διεξαγωγή της εκδήλωσης ήταν συνεργατών του πρωθυπουργού και μελών του Γραφείου της Ευρωπαικής Επιτροπής στην Αθήνα, καθώς θεώρησαν ότι θα ήταν μια καλή ευκαιρία για πανευρωπαϊκή προβολή της Ελλάδας σε μια κρίσιμη συγκυρία.

Ο τόπος που επελέγη για την εκδήλωση ήταν η Στοά του Αττάλου, η οποία στο πρόσφατο παρελθόν είχε συνδεθεί με ιστορικές στιγμές για την Ελλάδα όπως η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον Απρίλιο του 2003.

Στην υπόθεση ενεπλάκη και το υπουργείο Εξωτερικών με την αναπληρώτρια υπουργό Μαρ. Ξενογιαννακοπούλου. Στόχος ήταν να υπάρξει μια εκδήλωση με την παρουσία αρχηγών κομμάτων, ευρωβουλευτών, βουλευτών και άλλων εκπροσώπων της δημόσιας ζωής.

Οι λόγοι που η εκδήλωση -μέχρι σήμερα τουλάχιστον- δεν προχωρά είναι δύο. Πρώτον, οι συγκυρίες της περιόδου με την παρουσία της Τρόικας στην Αθήνα που δεν πρόκειται να αποχωρήσει πριν τις 18 Μαΐου κι ασφαλώς χωρίς να αφησει τις... καλύτερες εντυπώσεις και πάλι στους πολίτες.

Δεύτερον, η γενικότερη απροθυμία του Ζοζέ Μπαρόζο, ο οποίος δεν ξεχνά προφανώς ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είχε αντισταθεί σθεναρά στην επιλογή του για τη θεση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πάντως, στο υπουργείο Εξωτερικών κρατούν αποστάσεις από το θέμα και θυμίζουν με κάθε ευκαιρία ότι ο χειρισμός έγινε από το πρωθυπουργικό γραφείο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ