«Οικογενειακή» επιχείρηση για ξέπλυμα χρήματος είχε στήσει ο Μάκης Ψωμιάδης - iefimerida.gr

«Οικογενειακή» επιχείρηση για ξέπλυμα χρήματος είχε στήσει ο Μάκης Ψωμιάδης

Πως λειτουργούσε η «οικογενειακή» επιχείρηση για ξέπλυμα χρήματος του Μάκη Ψωμιά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέσω τριών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον χώρο του τουρισμού, των ακινήτων και της εκτροφής αλόγων και λειτουργούσαν ως εταιρείες – πλυντήρια, πιστεύουν οι Αρχές πως ξέπλενε το βρώμικο χρήμα ο Μάκης Ψωμιάδης. Μάλιστα κάνοντας συχνά αύξηση μετοχικού κεφαλαίου οι διοικούντες είχαν την δυνατότητα χωρίς να αφήνουν ίχνη να επενδύουν και να νομιμοποιούν εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ ο πρώην ισχυρός άντρας της ΠΑΕ Καβάλα είχε επιλέξει να παραμένει στο παρασκήνιο των όλων αυτών των διαδικασιών προκειμένου να φαίνεται πως και σε τι δραστηριοποιείται και γι αυτό το λόγο χρησιμοποιούσε ένα... οικογενειακό δίκτυο προκειμένου να μπορεί να ελέγχει εταιρείες οι οποίες συνδέονται με τα ενδιαφέροντά του και ανήκουν στα χαρτιά.

Μέσω λοιπόν αυτής της δαιδαλώδους διαδρομής, του δικτύου εταιρειών, παρένθετων προσώπων, τραπεζικών λογαριασμών διακινήθηκαν και τοποθετήθηκαν τεράστια χρηματικά.

Από τον φορολογικό έλεγχο που συνεχίζεται, ο γιος του Μάκη Ψωμιάδη, Σταύρος για τα οικονομικά έτη 2003, 2007, 2008, 2009 και 2010 προκειμένου να μην πληρώσει φόρο εισοδήματος, απέκρυψε καθαρά εισοδήματα που αγγίζουν τα 5.121.764,02 ευρώ.

Τώρα το κατώφλι του εισαγγελέα αναμένεται να περάσει και η σύζυγος του Μάκη Ψωμιάδη προκειμένου να απολογηθεί, ενώ την ίδια ώρα οι συνήγοροι υπεράσπισης του Σταύρου Ψωμιάδη, Αγγελος Πάρσαλης και Γιάννης Μοροζίνης έκαναν λόγο για προαποφασισμένη προσωρινή κράτηση, που δημιουργεί ανασφάλεια δικαίου. Από την πλευρά του, ο δικηγόρος Χρήστος Στάθης που υπερασπίστηκε την κόρη του Μάκη Ψωμιάδη, Χριστίνα, η οποία αφέθηκε ελεύθερη με όρους, τονίζει πως «δεν προβλέπεται στο δικό μας δικαιικό σύστημα, όπως άλλωστε σε καμία δημοκρατική χώρα. Θεωρώ ότι όσο εμπλουτίζεται η δικογραφία στο στάδιο της ανάκρισης, οι κατηγορίες θα απομυθοποιούνται».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ