«Κάντε επαναδιαπραγμάτευση για όλα», προτείνει ο πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ - iefimerida.gr

«Κάντε επαναδιαπραγμάτευση για όλα», προτείνει ο πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα πάντα πρέπει να επαναδιαπραγματευτεί η κυβέρνηση με τους δανειστές, καθώς η στρατηγική που εφαρμόζεται μέχρι τώρα έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο. Αυτό τονίζει ο Λουκάς Τσούκαλης, πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ).

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Sky,ο κ. Τσούκαλης υπογράμμισε ότι δεν συνιστά λύση η «μόνιμη αναφορά σε περικοπές με ταυτόχρονη μείωση του ελλείμματος».

Ο επικεφαλής του ΕΛΙΑΜΕΠ είπε ακόμη ότι η χώρα δεν έχει προωθήσει ουσιαστικές διαρθρωτικές αλλαγές, ούτε έχει λάβει μέτρα για την καταπολέμηση της διαφθοράς στο δημόσιο τομέα.

Σε μια αποστροφή του λόγου του για την Ισπανία και την Ιταλία, κ. Τσούκαλης είπε ότι οι κυβερνήσεις των δυο αυτών χωρών αποφάσισαν να λάβουν σημαντικά μέτρα, επειδή αναγνώρισαν ότι η κρίση έχει δύο όψεις: «Κρίση τραπεζών και κρίση δημόσιου χρέους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ