Εκδηλώσεις στην Αθήνα, Τρίτη 3 Ιουλίου - Ο Κιμούλης, Δον Ζουαν στο Βεάκειο Θέατρο - iefimerida.gr

Εκδηλώσεις στην Αθήνα, Τρίτη 3 Ιουλίου - Ο Κιμούλης, Δον Ζουαν στο Βεάκειο Θέατρο

Εκδηλώσεις στην Αθήνα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Γιώργος Κιμούλης ως πρωτοποριακός Δον Ζουάν, ο «βαφτιστικός» του Σακελλαρίδη στο Μέγαρο Μουσικής, Ρεσιτάλ Πιάνου με πάθος στο Θέατρο Badminton, και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για κοινό με καλλιτεχνικές ανησυχίες και όχι μόνο. Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τι περιλαμβάνει η πολιτιστική ατζέντα της ημέρας.

ΘΕΑΤΡΟ

  • «Δον Ζουάν, η επιστροφή» στο Βεάκειο

Η μεγάλη περιοδεία του έργου «Δον Ζουάν, η επιστροφή» του Έντεν φον Χόρβατ κάνει στάση στο Βεάκειο Θέατρο, στο πλαίσιο του «1ου Φεστιβάλ στον Λόφο». Σε έναν τόπο που καταρρέει επιστρέφει ο Δον Ζουάν, ο κατ' εξοχήν εκπρόσωπος της απελεύθερης νοοτροπίας και του "ευ ζην", ηλικιωμένος και κουρασμένος από την αδηφάγα πορεία του, ζητώντας συγχώρεση από τις γυναίκες που έχει καταστρέψει στο παρελθόν. Διασκευή - Σκηνοθεσία: Γιώργος Κιμούλης.
Βεάκειο Θέατρο (Ακτή Κουμουνδούρου 30-32, Πειραιάς). Ώρα: 9 μμ.
Τιμές Εισιτηρίων: 17Euro, εκπτωτικό εισιτήριο για ανέργους & Φοιτητές 12Euro.

  • «Ο Λάμπρος, Ζακύνθου αρ. 12» του Διονύσιου Σολωμού από τη Σύλβια Λιούλιου στην Πειραιώς 260

Ξεκινώντας από το Ζ.12 Σολωμικό χειρόγραφο, η ταλαντούχα νέα σκηνοθέτις επιχειρεί μια προσέγγιση της τραγικής ιστορίας του Λάμπρου, του «κακοήθους αλλά μεγαλόψυχου άνδρα» και της «δυστυχούς» Μαρίας, με την οποία «έλαβε τέσσερα τέκνα» και που έμελλε να «κάμει χωρίς να το γνωρίζει γυναίκα την εδική του κόρη». Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.
Πειραιώς 260, Κτίριο Ε (Πειραιώς 260 και Πολυκράτους). Τηλέφωνο: 2109282900. Ώρα: 9.00 μμ
Εισιτήρια: 20Euro, 15Euro (μειωμένο), 10Euro (Φοιτητικό, ΑΜΕΑ).

  • Η παράσταση «Η Ελλάδα στον Μεσοπόλεμο» στο Θέατρο Πέτρας

Το 1ο Γενικό Λύκειο Πετρούπολης παρουσιάζει την εκδήλωση με θέμα «Η Ελλάδα στο Μεσοπόλεμο». Οι μαθητές από όλες τις τάξεις του λυκείου ξαναζωντανεύουν την εποχή του Μεσοπολέμου μέσα από μουσική, χορό, τραγούδι, ποίηση και πεζογραφία. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας, που διοργανώνει ο Δήμος Πετρούπολης.
Θέατρο Πέτρας (Πετρούπολη). Ώρα: 9 μμ.

  • Η παράσταση «Είμαστε σπίτι» στην Αυλή νεοκλασικού στην οδό Κεραμεικού 28

Μια μοναδική ανοικτή πρόβα/παράσταση από το καλλιτεχνικό εργαστήρι για νεαρούς πρόσφυγες και μετανάστες «Station Athens». Στο τέλος της παράστασης, θα εκτεθούν οι φωτογραφίες των μαθητών και το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να συζητήσει μαζί τους.
Αυλή νεοκλασικού στην οδό Κεραμεικού 28 (Μεταξουργείο). Τηλέφωνο: 6981802544. Ώρα: 9.30 μμ
Είσοδος ελεύθερη με αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

ΜΟΥΣΙΚΗ

  • «Ο βαφτιστικός» στο Μέγαρο Μουσικής

«Ο βαφτιστικός» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη παρουσιάζεται, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, μέσα από τα χρώματα και τα αρώματα που 'ξαναμάζεψαν' ο Βασίλης Παπαβασιλείου, ο Γιώργος Πέτρου, η Καμεράτα και μια πλειάδα νέων, χαρούμενων κι αισιόδοξων ερμηνευτών.
Αίθουσα Αλ. Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα). Τηλέφωνο: 210 7282000. Ώρα: 9 μμ. Τιμές εισιτηρίων: από 40Euro έως 10Euro.

  • Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος στο Μουσικό Προαύλιο του Θεάτρου Badminton

Ο διεθνούς φήμης master του πιάνου και συνθέτης Βασίλης Τσαμπρόπουλος σε δύο μοναδικά ρεσιτάλ με τίτλο «Piano in Passion», στις 3 και 4 Ιουλίου 2012. Θα παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό ένα μεγάλο μέρος της διεθνούς δισκογραφίας του, καθώς και τις καλύτερες στιγμές της δημιουργίας του για την ECM από το 2000 έως σήμερα. Στο Μουσικό Προαύλιο του Θεάτρου Badminton (Πάρκο Σχολής Χωροφυλακής). Τηλέφωνο: 211 10 100 20. Ώρα: 9.30 μμ. Γενική είσοδος: 15Euro.

  • Η Αφροδίτη Μάνου στην «Τεχνόπολις»

Η Αφροδίτη Μάνου, μια από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες και τραγουδοποιούς, επιστρέφει στο μουσικό προσκήνιο με μια μεγάλη συναυλία με τίτλο «Πού πας καραβάκι με τέτοιο καιρό;». Στη σκηνή μαζί της οι Κώστας Θωμαΐδης, Γιάννης Κότσιρας, Σταμάτης Κραουνάκης, Γιάννης Μηλιώκας, Θάνος Μικρούτσικος, Ευαγγελία Μουμούρη, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Ηρώ Σαία, Ελένη Τσαλιγοπούλου. Ο Μιχάλης Ρέππας θα διαβάσει ένα κείμενό του, γραμμένο ειδικά γι' αυτή τη βραδιά.
Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100). Τηλ. 210 3475518. Ώρα: 9 μμ
Τιμή εισιτηρίου: 10Euro προπώληση, 13Euro ταμείο.

  • Fullmoon Beach Party στο Bolivar Beach Bar στον 'Αλιμο

Χορός και μουσική έθνικ, ρέγγε και φάνκι με τις δύο μουσικές μπάντες Melios Balkana Mama και Nikolaos Adespotos. Στο Bolivar Beach Bar (Λεωφόρος Ποσειδώνος, Καλαμάκι). Τηλέφωνο: 6970367684
Είσοδος δωρεάν, με χρέωση στην κατανάλωση.

ΠΟΙΗΣΗ

Στίχους και μουσική θα πλημμυρίσει η πλατεία Κλαυθμώνος, με τη συμμετοχή σημαντικών ποιητών και καλλιτεχνών. Γνωστοί λογοτέχνες, όπως οι Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ, Νάνος Βαλαωρίτης, Τίτος Πατρίκιος, Σωτήρης Παστάκας, Γιώργος Μπλάνας και Γιώργος Δουατζής, θα διαβάσουν ποιήματα, που θα πλαισιώνουν μουσικά αγαπημένοι ερμηνευτές (Νένα Βενετσάνου, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μανώλης Μητσιάς, Encardia, Τρίφωνο κ.α.). Ώρα: 8.00 μμ.
Είσοδος ελεύθερη.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

  • Εγκαίνια της έκθεσης Ολυμπιακών Δαδών στο City Link, Στοά Σπύρου Μίλιου

Ξεκινά η έκθεση Ολυμπιακών Δαδών των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων (1936-2012), που θα διαρκέσει έως τις 10 Ιουλίου. Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί για τους μικρούς φίλους εκπαιδευτικό διαδραστικό πρόγραμμα του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας και του Βρετανικού Συμβουλίου με την παρουσία Ολυμπιονικών.
City Link, Στοά Σπύρου Μίλιου (Βουκουρεστίου και Κολοκοτρώνη). Ώρα: 7 μμ.
Είσοδος ελεύθερη.

  • Εγκαίνια έκθεσης χειροποίητων φωτιστικών «Lambent» στον Πολυχώρο Vault

Η πρώτη έκθεση με χειροποίητα φωτιστικά του Σταύρου Κωτσάκη γίνεται στα πλαίσια της διοργάνωσης Vaultage Music Festival.
πολυχώρος πολιτισμού Vault Theatre Plus (Μελενίκου 26, Βοτανικός). Τηλέφωνο: 2103302348. Στις 9 μμ. Είσοδος ελεύθερη.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ:

  • ARTogether Festival στο SIX D.O.G.S.

Αρχίζει το τριήμερο ARTogether Festival της ιστοσελίδας www.bankit.gr, όπου νέοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν τη δουλειά τους. Θα συγκεντρωθούν επίσης τρόφιμα και φάρμακα που θα διατεθούν στους Γιατρούς του Κόσμου.
SIX D.O.G.S. (Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι). Τηλ.: 2103210510. Ώρα: από 7 μμ. έως 1 πμ. Είσοδος ελεύθερη.

ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ

  • «Οικολογήματα» από το κουκλοθέατρο «Κοκου-μουκλό» στο Πολιτιστικό Κέντρο Ακαδήμεια.

Μικρές ιστορίες για το Περιβάλλον βασισμένες στα ομώνυμα βιβλία του Βαγγέλη Ηλιόπουλου συνθέτουν μια εκπαιδευτική παράσταση κουκλοθέατρου με έντονη συμμετοχή και δράση των παιδιών.
Πολιτιστικό Κέντρο Ακαδήμεια (Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος) Τηλέφωνο: 2105125600. Ώρα: 8.30 μμ.
Εισιτήριο : 7Euro.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ