Μοσκοβισί: Η Γαλλία υποχώρησε μπροστά στη Γερμανία για τα ευρωομόλογα - iefimerida.gr

Μοσκοβισί: Η Γαλλία υποχώρησε μπροστά στη Γερμανία για τα ευρωομόλογα

Μοσκοβισί: Η Γαλλία υποχώρησε μπροστά στη Γερμανία για τα ευρωομόλογα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παραδέχτηκε, τελικά, ο γάλλος υπουργός Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, ότι η Γαλλία αναδιπλώθηκε μπροστά στην κόκκινη γραμμή που έθεσε για τα ευρωομόλογα η Γερμανία.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Le Figaro, ανέφερε χαρακτηριστικά πως ναι μεν πιστεύει ότι «τα ευρωομόλογα θα εκδοθούν κάποια στιγμή, στο τέλος μιας διαδικασίας ολοκλήρωσης, η οποία θα χαρακτηρίζεται από την αλληλεγγύη» ωστόσο προς το παρόν «αντιληφθήκαμε ότι ήταν μια κόκκινη γραμμή που οι Γερμανοί φίλοι δεν μπορούσαν να υπερβούν».

Η δήλωσή του αντανακλά ένα πιο συμφιλιωτικό τόνο έναντι της Γερμανίας αφού η Γαλλία, η Ισπανία και η Ιταλία απέσπασαν αρκετές παραχωρήσεις από το Βερολίνο στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. .

Η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ συμφώνησε, τουλάχιστον κατ'αρχήν, στο σχέδιο χρησιμοποίησης των ταμείων σταθεροποίησης για την ανακεφαλαιοποίηση απευθείας των τραπεζών ώστε να μειώνονται τα κόστη δανεισμού κρατών-μελών της ευρωζώνης όπως η Ιταλία.

Ο Μοσκοβισί διέψευσε ότι τα κράτη-μέλη της νότιας Ευρωζώνης πέτυχαν μια νίκη επί της Γερμανίας, διαβεβαιώνοντας ότι «ήταν όλη η Ευρώπη που κέρδισε, καταλήγοντας σε ένα συμβιβασμό υψηλής ποιότητας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ