«Μια χαρά φερθήκαμε στην Ελλάδα», λεει ο γερμανός επίτροπος Ετινγκερ - iefimerida.gr

«Μια χαρά φερθήκαμε στην Ελλάδα», λεει ο γερμανός επίτροπος Ετινγκερ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ποια «άνιση μεταχείριση»; Όταν του υποβλήθηκε σχετική ερώτηση, ο επίτροπος Ενέργειας της ΕΕ, ο Γερμανός Γκίντερ Ετινγκερ απάντησε: «Οι Έλληνες δέχθηκαν απομείωση του χρέους τους, αυτό τους ξεχωρίζει από τους άλλους. Καμία χώρα δεν αντιμετωπίστηκε τόσο καλά όσο την Ελλάδα».

Δίνοντας συνέντευξη στην εφημερίδα Die Welt, ο κ. Ετινγκερ βρέθηκε αντιμέτωπος με ερωτήματα που βασίζονταν στη διαπίστωση ότι η Ελλάδα έτυχε σκληρής αντιμετώπισης, σκληρότερης από εκείνη, η οποία επιφυλάχθηκε στην Ιταλία και την Ισπανία.

Ο γερμανός επίτροπος δεν δέχθηκε αυτήν τη διαπίστωση. «Προσφέρουμε, αλλά αξιώνουμε και τήρηση των δεσμεύσεων. Συμπεριφερθήκαμε καλά και έντιμα στην Ελλάδα», είπε και παρέπεμψε στο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

Όταν ο δημοσιογράφος του υπενθύμισε την Τρόικα, ο κ. Έτινγκερ απάντησε η Ιταλία κλήθηκε να αντιμετωπίσει την κρίση από καλύτερες θέσεις, εν συγκρίσει προς την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ