Κυριαζίδης (βουλευτής ΝΔ) : Η Αστυνομία κάνει τα στραβά μάτια στη Χρυσή Αυγή - iefimerida.gr

Κυριαζίδης (βουλευτής ΝΔ) : Η Αστυνομία κάνει τα στραβά μάτια στη Χρυσή Αυγή

Κυριαζίδης (βουλευτής ΝΔ) : Η Αστυνομία κάνει τα στραβά μάτια στη Χρυσή Αυγή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την επισήμανση ότι δεν μπορεί η ηγεσία της Αστυνομίας να κάνει τα στραβά μάτια στις ακροδεξιές ομάδες που πρόσκεινται στη Χρυσή Αυγή, κάνει ο νεοκλεγείς βουλευτής της Ν.Δ. και επί χρόνια πρόεδρο της ομοσπονδίας Αστυνομικών, Δημήτρης Κυριαζίδης, προτείνοντας, παράλληλα, να γίνει ιδιώνυμο αδίκημα η ακροδεξιά αυτοδικία.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο pheme.gr ο κ. Κυριαζίδης ανέφερε χαρακτηριστικά πως «η ηγεσία της Αστυνομίας θα πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα έναντι των φαινομένων αυτοδικίας που παρατηρούνται σε όλη τη χώρα σε βάρος μεταναστών» και συνέχισε λέγοντας πως «δεν μπορεί η ηγεσία της Αστυνομίας να κάνει τα στραβά μάτια στις ακροδεξιές ομάδες που πρόσκεινται στη Χρυσή Αυγή, οι οποίες αλωνίζουν σε όλη τη χώρα».

Παράλληλα, ο νεοκλεγείς βουλευτής της Ν.Δ. πρότεινε «να θεσπισθεί ως ιδιώνυμο το αδίκημα της αυτοδικίας ατόμων και ομάδων που υποκαθιστούν τα όργανα που είναι εντεταλμένα με την προάσπιση του δημόσιου αγαθού της ασφάλειας».

Ο πρώην πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) εξέφρασε την ανησυχία του για τα αυξημένα κρούσματα αυτοδικίας ακροδεξιών ομάδων που επιτίθενται σε βάρος μεταναστών, υπογραμμίζοντας πως «τέτοια φαινόμενα εγκληματικών επιθέσεων σε βάρος αλλοδαπών, θα πρέπει άμεσα να αντιμετωπίζονται. Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, η αστυνομία πρέπει να αφεθεί να επιτελέσει το έργο της».

«Το δημόσιο αγαθό της ασφάλειας, το οποίο η πολιτεία έχει αναθέσει στην Ελληνική Αστυνομία, θα πρέπει να πάψει να αποτελεί αντικείμενο εκμετάλλευσης διαφόρων ομάδων ή πολιτικών οργανώσεων. Αυτές οι ομάδες που επιχειρούν να επιβάλλουν το νόμο, θέτουν σε πρωτοφανή δοκιμασία τους δημοκρατικούς θεσμούς, λειτουργούν κατά της Δημοκρατίας», καταλήγει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ