Εκδηλώσεις στην Αθήνα, Πέμπτη 28 Ιουνίου - To πρώτο Cuba Festival στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Εκδηλώσεις στην Αθήνα, Πέμπτη 28 Ιουνίου - To πρώτο Cuba Festival στην Ελλάδα

Εκδηλώσεις στην Αθήνα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ελλάδα φιλοξενεί το πρώτο Cuba Festival, ο Δόν Κιχώτης κυνηγάει ανεμόμυλους στο Φεστιβάλ Αθηνών, ο Περικλής σε περιοδεία, η Βικτώρια Ταγκούλη στο βρυσάκι, λογοτεχνική βραδιά με βρετανική ποίηση, αρχιτεκτονικό ταξίδι στη Σαγκάη και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για κοινό με καλλιτεχνικές ανησυχίες και όχι μόνο. Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τι περιλαμβάνει η πολιτιστική ατζέντα της ημέρας.

ΘΕΑΤΡΟ

  • Ομάδα Blitz - Δον Κιχώτης στο Φεστιβάλ Αθηνών

Έχοντας την ορμή της επιτυχημένης εμφάνισής τους στη βερολινέζικη σκηνή της Schaubühne και στο παρισινό Theatre De La Ville (όπου η παράσταση ήταν sold out και τις τρεις βραδιές), η Ομάδα Blitz εμφανίζεται στις 28 και 29 Ιουνίου στο Φεστιβάλ Αθηνών με την παράσταση μυθοπλασίας, Δον Κιχώτης. Δανειζόμενη τη γλώσσα και τα στοιχεία του ντοκιμαντέρ, η Ομάδα Blitz παρουσιάζει γεγονότα της ζωής και περιστατικά που ακολούθησαν το θάνατο του Δον Κιχώτη, μέσα από μαρτυρίες σύγχρονων και μεταγενέστερών του υπαρκτών και επινοημένων προσώπων, που τον παρουσιάζουν άλλοτε θετικά και άλλοτε με μελανά χρώματα. Ακολουθώντας τα βήματά του, η Ομάδα Blitz προσπαθεί να ανακαλύψει τα υλικά από τα οποία είναι φτιαγμένος αυτός ο αντι - ήρωας και να ερμηνεύσει την ονειροπόλα ματιά του στην πραγματικότητα, που διαρκώς τον διέψευδε.
Πειραιώς 260, Κτίριο Δ. Ημερομηνία 28-29 Ιουνίου, 21:00.
Πληροφορίες www.greekfestival.gr
Τιμές εισιτηρίων 25Euro, 15Euro (Φοιτητικό, ΑΜΕΑ)

  • Περικλής από το Εθνικό Θέατρο σε περιοδεία

Ο Περικλής, η παράσταση του Εθνικού Θεάτρου που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς στο θέατρο Globe στο Λονδίνο συμμετέχοντας στο διεθνές φεστιβάλ Globe to Globe για τον William Shakespeare περιοδεύει για περιορισμένες παραστάσεις στην Αθήνα και στην περιφέρεια. Οι θυελλώδεις περιπέτειες του Περικλή, που εγκαταλείπει το βασίλειο του για να αποφύγει την οργή του Βασιλιά Αντιόχου, χάνει τη γυναίκα και την κόρη του και ενώνεται και πάλι μαζί τους αναπάντεχα σε μία εντυπωσιακή παράσταση, που «ταξιδεύει» σε όλη τη Μεσόγειο και διασχίζει μαγικά το χρόνο. Συλλογική δραματική αφήγηση, συνεχείς μεταμορφώσεις και εναλλαγές, μία γυμνή αλλά παράλληλα θαυματουργή σκηνή συνθέτουν μία παράσταση που βασίζεται στην ερμηνευτική δύναμη του συνόλου 12 εξαιρετικών ηθοποιών.
Θέατρο Βράχων, Βύρωνας.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Βικτώρια Ταγκούλη για μια εμφάνιση στο χώρο τέχνης και δράσης Βρυσάκι

Η Βικτώρια Ταγκούλη, θα πραγματοποιήσει μια εμφάνιση στο Χώρο Τέχνης και Δράσης Βρυσάκι, στο πλαίσιο του Athens Fringe Live 2012 σήμερα Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012. Με βασικό κορμό τα τραγούδια των δύο προσωπικών της δίσκων "α" και " Φωτο.βόλτα", και οι δύο σε μουσική του Χρίστου Θεοδώρου, η Βικτωρία Ταγκούλη , με την ιδιαίτερη φωνή και τη θεατρική της ερμηνεία, συναντά τους Tiger Lillies, την Edith Piaf, τον Θανάση Παπακωνσταντίνου και τον Leonard Cohen, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα τόσο του ελληνικού όσο και του ξένου ρεπερτορίου, με αφετηρία την ποικιλία και την καθαρότητα του αισθήματος και τις διαφορετικές μουσικές αποχρώσεις, πάντα με σκοπό την συγκίνηση.
Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης και Δράσης, Βρυσακίου 17. Πληροφορίες 210-3210179
Τιμές εισιτηρίων 5 ευρώ

  • Ο Πάνος Αλεξιάδης για μια εμφάνιση στη Knot Gallery

Η Knot Music φιλοξενεί τον Πάνο Αλεξιάδη, σε μια περφόρμανς για περιορισμένο αριθμό ακροατών την Πέμπτη 28 Ιουνίου. Μιά περφόρμανς για περιορισμένο αριθμό ακροατών. Με αναφορές σε πολλά μουσικά είδη και χρησιμοποιώντας υλικό απο φυσικά όργανα, concrete ήχους και synth ο Αλεξιάδης χτίζει ένα ηχητικό περιβάλλον που αποσκοπεί στο να δημιουργήσει μία ιδιαιτερη ψυχοακουστική ηχητική εμπειρία. Στη KNOT Gallery, Mιχαλακοπούλου 206 & Πύρρου (εις. από Πύρρου), πλησιέστερος σταθμός Μετρό: Αμπελόκηποι, Λεωφορεία: Α5, Β5 (στάση ΖΑΓΟΡΑ). Πληροφορίες http://knotarts.blogspot.com/ Τιμές εισιτηρίων 5 Euro

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

  • 1ο Cuba Festival στην Ελλάδα

Το 1ο Cuba Festival είναι γεγονός και θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Προπονητικό Κέντρο Baseball. Το πρώτο Κουβανέζικο Φεστιβάλ (Cuba Festival) στην Ελλάδα αποτελεί φέτος το πιο «καυτό» γεγονός του καλοκαιριού και θα πραγματοποιηθεί για τρεις (3) ημέρες στην Αθήνα (σε κεντρικά σημεία) αλλά και στο Προπονητικό Κέντρο Baseball (Πρώην Αμερικάνικη Βάση- Δεξαμενή Λεωφόρος Βουλιαγμένης) στο Ελληνικό στις 28-29-30 Ιουνίου 2012.
προπονητικό Κέντρο Baseball, πρώην Αμερικάνικη Βάση- Δεξαμενή Λεωφόρος Βουλιαγμένης, Ελληνικό.

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ

  • Συνάντηση Βρετανών και Ελλήνων ποιητών

Οι βραβευμένοι ποιητές F. Sampson (μέχρι πρόσφατα κι εκδότρια του «Poetry Review»), El. Feinstein και M. Symmons Roberts συζητούν και διαβάζουν ποιήματά τους παρέα με τους Κ. Αγγελάκη-Ρουκ, Χρ. Λιοντάκη, Γ. Βέη, Χ. Βλαβιανό, Φ. Γιαννίση, Θ. Ρακόπουλο και Σ. Καμπουρόπουλο.
Athens Centre, Αρχιμήδους 48, Μετς. Τηλ.: 2107012268, 7.30 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη.

ΟΜΙΛΙΕΣ

  • Blogs και ηλεκτρονικές εκδόσεις

Οι συγγραφείς Γ.-Ίκ. Μπαμπασάκης, Μ. Ξυλούρη και Π. Γαβριήλογλου συζητούν περί ιστολογίων, ιστοσελίδων, μπλογκοσφαίρας και λογοτεχνίας.
Free Thinking Zone, Σκουφά 64 και Γριβαίων, Κολωνάκι. Τηλ.: 2103617461, 8 μ.μ
Είσοδος ελεύθερη.

  • 5 χρόνια + 5 μήνες MONUMENTA

Γιορτάζουν κάνοντας μια ανασκόπηση στη δράση τους για την προστασία της φυσικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς και συζητώντας για το μέλλον των μνημείων σε περιόδους κρίσης, σε μια αθηναϊκή αυλή του 19ου αιώνα.
TAF, Νορμανού 5, Μοναστηράκι, Τηλ.: 2103238757, 6 μ.μ.
Εισιτήριο: Euro 10, με κρασί.

  • Ταξίδι αρχιτεκτονική

Ο αρχιτέκτονας Αστ. Αγκαθίδης (a3lab) σε μια διάλεξη-διαδρομή στο σχεδιαστικό και το ερευνητικό έργο του, από τη Θεσσαλονίκη στη Δυτική Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Σανγκάη.
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50, Τηλ.: 2103621601, 7 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ