Παραίτηση Ράπανου από την Εθνική μετά από εντολή Σαμαρά - iefimerida.gr

Παραίτηση Ράπανου από την Εθνική μετά από εντολή Σαμαρά

Παραίτηση Ράπανου από την Εθνική μετά από εντολή Σαμαρά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο 24ωρα μετά την ανακοίνωση του Βασίλη Ράπανου ότι δεν αποδέχεται τον διορισμό του στην θέση του υπουργού Οικονομικών, ο υπηρεσιακός υπουργός, Γιώργος Ζανιάς, ζήτησε την παραίτησή του και από την διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας.

Η κίνηση αυτή έγινε μετά από εντολή του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ενώ ο κ. Ζανιάς ζήτησε και την παραίτηση όλων των μελών της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας ενόψει της γενικής συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη.

Ο κ. Ράπανος έστειλε αμέσως την παραίτησή του, επικαλούμενος λόγους υγείας αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής:

«Μετά από δυόμιση χρόνια περίπου στην Προεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας, αποχωρώ για λόγους πέρα από τη θέληση μου. Όπως έχετε ήδη πληροφορηθεί, για λόγους υγείας, δεν μπόρεσα να αποδεχτώ την τιμητική πρόταση που μου έκανε ο Πρωθυπουργός και στην οποία συναίνεσαν οι Πρόεδροι των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, να αναλάβω το Υπουργείο Οικονομικών. Για τον ίδιο λόγο υποβάλλω σήμερα την παραίτηση μου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας».

Την παραίτησή του ταυτόχρονα αναμένεται να υποβάλει και ο διευθύνων σύμβουλος, Απόστολος Ταμβακάκη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, νέος πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος αναμένεται να αναλάβει ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς. Ο κ. Τουρκολιάς μέχρι σήμερα τη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου. Υποδιοικητής θα αναλάβει ο πρώην επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ Πέτρος Χριστοδούλου.

Οι εξελίξεις αυτές, ενισχύουν τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι ένα από τα θέματα που είχε προκαλέσει την ενόχληση του Βασίλη Ράπανου, είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς τον είχε ενημερώσει πως από τα πρώτα πράγματα που θα πρέπει να κάνει αμέσως μόλις αναλάβει καθήκοντα, είναι να «αποκεφαλίσει» τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής, δηλαδή τον επί χρόνια συνεργάτη του στη Τράπεζα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ