Όλο το πρόγραμμα του Κάρολου Παπούλια στην Σύνοδο Κορυφής

Στην δημοσιότητα δόθηκε το πρόγραμμα της ελληνικής αντιπροσωπείας της οποίας επικεφαλής θα είναι ο Κάρολος Παπούλιας, για την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες.

Η πτήση της ελληνικής αντιπροσωπείας θα αναχωρήσει στις 17:00 με την πτήση 622 της AEGEAN. Υπενθυμίζεται πως μετά από απόφαση της προεδρίας της Δημοκρατίας, οι υπουργοί θα πετάξουν στην οικονομική θέση. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Γιώργος Ζανιάς, ο Κωστής Χατζηδάκης και ο Χρήστος Σταϊκούρας, θα πλαισιώσουν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Το αεροπλάνο θα φτάσει στις Βρυξέλλες στις 19:30 και στις 20:30 ο Κάρολος Παπούλιας θα έχει διμερή συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

Την Πέμπτη η ελληνική αντιπροσωπεία θα μεταβεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και στις 14:30 ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Αυστρίας, Βέρνερ Φέιμαν, ενώ στις 15:00 και για μία ώρα θα έχει ανταλλαγή απόψεων με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτζ. Στις 16:00 θα γίνει η λήψη της παραδοσιακής οικογενειακής φωτογραφίας.

Από τις 16:15 έως τις 19:00 θα γίνει η πρώτη συνάντηση εργασίας των μελών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ενώ αμέσως μετά ο Κάρολος Παπούλιας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Η ημέρα θα κλείσει με το δείπνο εργασίας αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων.

Την Παρασκευή από τις 10:00 θα ξεκινήσει η δεύτερη συνάντηση εργασίας των μελών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 13:00.

Ο Κάρολος Παπούλιας και μαζί με την υπόλοιπη ελληνική αντιπροσωπεία θα επιστρέψει στην Αθήνα στις 00:15.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ