Παπουτσής: πρέπει να συντονιστούμε όλοι για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας - iefimerida.gr

Παπουτσής: πρέπει να συντονιστούμε όλοι για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ενεργοποίηση και το συντονισμό όλων των συναρμοδίων φορέων, για την επίτευξη του ανθρωπίνως δυνατού για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας, ζήτησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής μιλώντας στη Βουλή, με την ευκαιρία της ανάπτυξης του αντιπυρικού προγράμματος για το 2011.

«Ενώνω τη φωνή μου για την αποτρόπαιη δολοφονία στο κέντρο των Αθηνών», τόνισε ο υπουργός, υπογραμμίζοντας ότι «οι αστυνομικές δυνάμεις, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυσχερειών, καταβάλουν κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια για την προστασία των πολιτών».

Απαιτείται, συμπλήρωσε, η συνεργασία του συνόλου της πολιτείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης, αναφορικά με πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν για την προστασία και ασφάλεια στο κέντρο της Αθήνας.

Κατά τον υπουργό, σύμφωνα με τα στοιχεία η εγκληματικότητα στο κέντρο μειώνεται, αυξάνεται, όμως,στην περιφέρεια, αλλά, πάντως, σε επίπεδο μικροεγκληματικότητας, που, σε κάθε περίπτωση, δημιουργεί αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες.

- Είμαστε αποφασισμένοι, κατέληξε, να ενθαρρύνουμε το δήμαρχο Αθηναίων και τους συναρμοδίους φορείς για την εξασφάλιση της μεγαλύτερης δυνατής ασφάλειας των Αθηναίων πολιτών.

Το σχολιασμό του υπουργού προκάλεσε η σχετική αναφορά αποτροπιασμού για το πρωινό έγκλημα, του προέδρου της επιτροπής Περιβάλλοντος Κώστα Καρτάλη, ενώ σημειώθηκαν αντιδράσεις από βουλευτές της περιφέρειας, που έσπευσαν να κρούσουν τον κώδωνα για τον κίνδυνο αυτοδικιών.

Η βουλευτής Φθιώτιδας του ΠΑΣΟΚ Τόνια Αντωνίου σχολίασε ότι η μεγάλη επιτυχία της ομάδας ΔΙΑΣ έχει ανακουφίσει την Αθήνα, αλλά έχει αυξήσει (την εγκληματικότητα) σε τεράστιο βαθμό και όχι σε επίπεδα μικροεγκληματικότητας ιδιαίτερα στη Βοιωτία και στη Φθιώτιδα: «Περιμένω να δείτε ότι υπάρχει κι η άλλη Ελλάδα», είπε.

Για το ενδεχόμενο ανεξέλεγκτων αυτοδικιών, αν συνεχισθεί η κατάσταση, έκανε λόγο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Βούρος, καλώντας τα συναρμόδια υπουργεία να συντονιστούν «για να μην αφήσουμε την πόλη στα χέρια των περιθωριακών και της Μαφίας»

Μέρα παρά μέρα γίνονται οργανωμένες ληστείες στη Ζάκυνθο, τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο νησί Δ. Βαρβαρίγος, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει αφεθεί ηλικιωμένο ζευγάρι στο νησί που να μην έχει απειληθεί: «Η κατάσταση είναι παρανοϊκή στη Ζάκυνθο», είπε.

Απαντώντας ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας τόνισε ότι απαιτείται μία άλλη συζήτηση πολύ πιο γενικευμένη για τα προβλήματα εγκληματικότητας, αλλά υπογράμμισε ότι υπάρχει επίγνωση των προβλημάτων και των δυσκολιών και ότι γίνεται κάθε προσπάθεια ενίσχυσης της εμφανούς αστυνόμευσης.

Κάλεσε, όμως, τους βουλευτές να αποφεύγουν να παρουσιάζουν ότι συνιστά νομοτέλεια το να πάρουν οι πολίτες την κατάσταση στα χέρια τους, αυτοδικώντας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ