Εκδηλώσεις στην Αθήνα, Τετάρτη 26 Ιουνίου - Oι James στο Ejekt festival - iefimerida.gr

Εκδηλώσεις στην Αθήνα, Τετάρτη 26 Ιουνίου - Oι James στο Ejekt festival

Εκδηλώσεις στην Αθήνα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το τέλος του κόσμου έρχεται στο Bios, Η Ζιζή Μακρή ξαναρχίζει το ταξίδι της, η πολυαναμενόμενη συναυλία των James στην Ελλάδα και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για κοινό με καλλιτεχνικές ανησυχίες και όχι μόνο. Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τι περιλαμβάνει η πολιτιστική ατζέντα της ημέρας.

ΘΕΑΤΡΟ

  • Bios: Το τέλος του κόσμου, Mybe Project

Το Bios παρουσιάζει την παράσταση «Το τέλος του κόσμου», που αποτελεί μέρος της καλλιτεχνικής παραγωγής «MYBE PROJECT: Myths and beliefs about the beginning and the end of the world. And beyond» και θα παρουσιαστεί την περίοδο 27 Ιουνίου-1 Ιουλίου. Το Τέλος του Κόσμου (work-in progress) Αρχίζει... Η παράσταση Το τέλος του κόσμου αποτελεί μέρος της καλλιτεχνικής παραγωγής "MYBE PROJECT: Myths and beliefs about the beginning and the end of the world. And beyond". Έχοντας ως κεντρικό θέμα τον αρχαίο μύθο των Μάγια που τοποθετούσε το τέλος του κόσμου στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 και το ερώτημα «τί είναι το τέλος του κόσμου για σας;», το MYBE Project μας καλεί να συλλέξουμε τα κομμάτια του κόσμου που πρέπει να σωθούν με όχημα μια πολυεθνική ομάδα καλλιτεχνών.
Bios, Πειραιώς 84, Αθήνα
Πληροφορίες 210 3425335, http://www.bios.gr
Τιμές εισιτηρίων 10 ευρώ (ενιαίο)

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

  • Ζιζή Μακρή - Να ξαναρχίσω τούτο το ταξίδι: Αναδρομική Έκθεση στα Αρχεία του Μοντέρνου

Ο χώρος τέχνης «Τα Αρχεία του Μοντέρνου» παρουσιάζουν την αναδρομική έκθεση χαρακτικής της Ζιζή Μακρή από τις 27 Ιουνίου μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου 2012. Η Ζιζή Μακρή γεννήθηκε το 1924 στο Βελιγράδι. Το 1946, σπουδάζει χαρακτική στην École des Beaux-Arts, στο Παρίσι. Δάσκαλός της υπήρξε ο Δημήτρης Γαλάνης. Το 1951 η Γαλλική κυβέρνηση την απελαύνει μαζί με τον σύζυγό της, τον γλύπτη Μέμο Μακρή, λόγω των πολιτικών πεποιθήσεών τους. Εγκαθίστανται μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του '70 στην Ουγγαρία. Στην Ουγγαρία, συμμετέχει ενεργά στην εικαστική ζωή της χώρας. Πραγματοποιεί ατομικές εκθέσεις και συμμετέχει σε πολλές ομαδικές. Την περίοδο αυτή, εικονογραφεί πολλά βιβλία, μεταξύ των οποίων του Μπέρτολτ Μπρεχτ και Γιάννη Ρίτσου. Πραγματοποίησε πολλά ταξίδια. Στην Κίνα το 1956, στη Ρωσία το 1962 και στη Κούβα το 1963, στο Αζερμπαϊτζάν-Γεωργία-Αρμενία το 1964-1966. Η Ζιζή Μακρή ποτέ δεν δέχτηκε ότι η εικαστική δημιουργία συνδέεται αποκλειστικά με την απομόνωση του εργαστηρίου. Υπήρξε η καλλιτέχνης που συνέδεσε την παραγωγή του έργου με το ταξίδι και την περιπλάνηση. <<Αρχεία του Μοντέρνου>>,
Υμηττού 64, Χολαργός. Διάρκεια: 27 Ιουνίου - 23 Σεπτεμβρίου 2012
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη - Παρασκευή: 18:00 - 22:00, Σάββατο - Κυριακή: 11:30 - 14.30. Ξεναγήσεις: Πρωινά Τρίτης & Πέμπτης, κατόπιν συνεννοήσεως. Πληροφορίες Τηλ.: 210 65 34 326, www.archiv.gr

ΜΟΥΣΙΚΗ

  • «Θρακιώτικη βραδιά»

Με θρακιώτικη λύρα, γκάιντα, καβάλι, κρουστά σε τοπικά τραγούδια.
Μουσείο Λαϊκών Μουσικών Οργάνων, Διογένους 1-3 Πλατεία Αέρηδων, Πλάκα. Τηλ.: 2103250198, Ημέρες / ώρες Τετ.: 8.30 μ.μ.
Είσητήριο: Euro 10

  • Ejekt Festival 2012

Πάντα προσανατολισμένο στα καλύτερα της διεθνούς εναλλακτικής rock σκηνής, επιστρέφει με τους Kasabian, James, Band of Skulls, Miles Kane, Customs και Wheatman.
Πλατεία Νερού, κτίριο πεζογέφυρας (δίπλα στο γήπεδο του Τάε Κβον Ντο, στάση τραμ Δέλτα Φαλήρου), Νέο Φάληρο, 5.30 μ.μ.
Είσητήριο: Euro 40, 45 (ταμείο).
Προπώληση: Public, Tickethouse και www.ticketarena.gr
Οι πόρτες ανοίγουν στις 4.30 μ.μ.

  • Ρεσιτάλ πιάνου

Ο Μιχάλης Γούτης σε έργα Μπραμς (Ραψωδία Νο. 1 σε σι ελάσσονα, op. 79) και Ραβέλ (Sonatine). Ακολουθεί αυτοσχεδιασμός με θέμα «το ιερό».
Kενό Χώρο, Αγησιλάου 77Α, Κεραμεικός, Τηλ.: 6989455965, 10.30 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη

  • 21ο Φεστιβάλ Ναυπλίου

Συγκρότημα "Anton Pann" από τη Ρουμανία.
Παραδοσιακή Ρουμανική μουσική. Στις 21:00, Πλατεία Αγ. Γεωργίου

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ