Πανηγυρισμοί στο Κάιρο για τη νίκη του Μοχάμεντ Μόρσι [εικόνες] - iefimerida.gr

Πανηγυρισμοί στο Κάιρο για τη νίκη του Μοχάμεντ Μόρσι [εικόνες]

Πανηγυρισμοί στο Κάιρο για τη νίκη του Μοχάμεντ Μόρσι [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον πρώτο δημοκρατικά εκλεγμένο της πρόεδρο απέκτησε η Αίγυπτος. Ο εκπρόσωπος του κινήματος των Αδελφών Μουσουλμάνων, ο 60χρονος Μοχάμεντ Μόρσι, υπερίσχυσε με ελάχιστη διαφορά, του αντιπάλου του και τελευταίου πρωθυπουργού του Μουμπάρακ, 'Αχμεντ Σαφίκ, λαμβάνοντας ποσοστό 51,73% έναντι του Σαφίκ που απέσπασε 48,27%. Η νίκη αυτή αποτελεί ιστορική στιγμή για την Μέση Ανατολή, σηματοδοτώντας μία «νέα εποχή» για την Αίγυπτο.

Μετά την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος, υποστηρικτές της Αδελφότητας, κρατώντας αιγυπτιακές σημαίες, άρχισαν να συγκεντρώνονται στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου για να γιορτάσουν, με συνθήματα, τραγούδια και πυροτεχνήματα, τη μεγάλη νίκη του κινήματός τους, ενω ο επικεφαλής του Ανωτάτου Συμβουλίου Ενόπλων Δυνάμεων, στρατάρχης Χουσέιν Ταντάουι, που κυβερνά τη χώρα μετά την πτώση του Μουμπάρακ, συνεχάρη τον νέο πρόεδρο για την εκλογή του.

Την ίδια ώρα, ο 84χρονος τέως Αιγύπτιος Πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ, βρίσκεται σε κώμα στο νοσοκομείο και σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση μετά το ισχυρό εγκεφαλικό που υπέστη, ενω η αναπνοή του υποστηρίζεται μηχανικά. Οι ιατρικές και στρατιωτικές πηγές του Καΐρου έσπευσαν να διαψεύσουν τη φήμη οτι ο Χόσνι Μουμπάρακ είναι «κλινικά νεκρός», ενω αναμένεται σύντομα επίσημη ανακοίνωση απο την κρατική τηλεόραση για την πορεία της υγείας του.

Πανηγυρισμοί στο Κάιρο για τη νίκη του Μοχάμεντ Μόρσι [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Πανηγυρισμοί στο Κάιρο για τη νίκη του Μοχάμεντ Μόρσι [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ